WP 7.5 Refresh pro Nokii Lumia 800 dostupná na Nokia serverech

Aktualizace Refresh (Tango) bude distribuována již brzy majitelům Nokií Lumie 710 a 800. S měsíčním předstihem se již objevila ke stažení na aktualizačních serverech Nokia, kde je ke stažení přes program Navifirm. Refresh přináší například vylepšenou podporu MMS zpráv, nové možnosti fotoaparátu a hlavně Wi-Fi hotspot.

Nokia Lumia 800 - oficiální fotografie

Již v minulých týdnech se objevila ke stažení aktualizace Refresh pro majitele Nokie Lumie 710 skrze program Navifirm. Aktualizace zatím není distribuována oficiálními cestami přes program Zune. Majitelé Nokie Lumie 800 mohou mít důvod k radosti ode dnešního data. Na serverech Nokie se objevila aktualizace pod kódovým označením 1750.805.8773.12140. Obě Lumie se tak v řádu týdnů dočkají aktualizace i oficiální cestou. Stát by se tak mělo začátkem června.

Screenshoty z verze Refresh

TIP: Windows Phone Tango se blíží: přinese nové funkce i omezení

Jen namátkou, nová aktualizace Refresh přináší vylepšenou podporu MMS zpráv, do kterých je možno nově vkládat více příloh. Rozšířeny byly možnosti nastavení zpráv a hovorů a novinkou je také možnost exportovat kontakty na SIM kartu. Tím nejočekávanějším vylepšením v případě Lumií 800 a 710 je ale podpora sdílení internetu. Konečně se tak dočkáme možnosti vytvořit Wi-Fi hotspot, což Lumiím dosud citelně chybělo. Kromě těchto změn se na XDA objevil výčet dalších změn a vylepšeních, které tato aktualizace přináší.

Screenshoty z nové ROM Refresh

Přehled změn a novinek

  • WiFi HotSpot/Tethering - sdílení internetu
  • Pozměněné nastavení fotoaparátu, vylepšení obrazové kvality fotografií
  • Marketplace se nyní zobrazuje jako Nokia Marketplace
  • Možnost zálohování kontaktů z telefonů na SIM kartu
  • Nová animovaná Xbox tiles
  • Nové prvky v horní liště
  • Vylepšená výdrž baterie a optimalizace

Aktualizovali jste již své zařízení o novou verzi systému Refresh? Jaké jsou vaše první dojmy a postřehy? Které změny jste zaznamenali? O vaše poznatky se s námi podělte v diskuzi pod článkem níže.