Video demo: podívejte se, jak vypadá Sailfish OS na Jolla telefonu

13

V květnu jsme vás informovali, že společnosti Jolla, která stojí za operačním systémem SailFish OS, chystá také svůj vlastní mobilní telefon. Před pár dny výrobce odhalil kompletní specifikace a teď se můžeme podívat na krátké video, na kterém se Jolla s operačním systémem Sailfish ukazuje. A vypadá velice dobře.

Společnost Jolla zveřejnila na svém oficiálním YouTube kanále videoukázku z nejnovější verze operačního systému "Sailfish" OS. Na videu můžeme vidět nejenom slibně vypadající a svižné prostředí, ale také integraci aplikací z operačního systému Android. Jolla se totiž stejně jako například zařízení BlackBerry chlubí možností instalace právě aplikací pro Android.

TIP: Jolla plně představila svůj první telefon: známe specifikace

Připomeňme si ještě v krátkosti, že telefon bude dostupný za zhruba 12 500 Kč včetně DPH a nabídne například 4,5palcový displej s rozlišením qHD (960 x 540 pixelů), dvoujádrový procesor Snapdragon s taktem 1,4 GHz a také fotoaparát s rozlišením 8 Mpx. Operační paměť se zastavila na hodnotě 16 GB, paměť RAM je 1 GB. Co říkáte na krátkou videoukázku nového operačního systému vy?

Bude mít Jolla se svým modelem šanci na úspěch? Uvidíme, cena je každopádně nastavena dosti vysoko.

Specifikace

  • Velikost displeje: 4,5 palce
  • Rozlišení displeje: qHD - 960 x 540 pixelů
  • Procesor: dvoujádrový Snapdragon, 1,4 Ghz
  • Fotoaparát: hlavní 8 Mpx, sekundární 2 Mpx
  • LED dioda: ano
  • Paměť: 16 GB + slot na paměťové karty microSD
  • Paměť RAM: 1 GB
  • Kapacita baterie: 2 100 mAh
  • Cena: 399 euro (cca 12 500 včetně DPH)

Zdroje: Nokiapoweruser.com

Diskuze ke článku
Jura
Mě se to líbí. Desing je odlišný od ostatních telefonů a OS vypadá slibně.
petrb
Ten zadni kryt nebo co to je, se mi vubec nelibi. Vypada to jako dva mobily prilepene k sobe... Jinak prostredi vypada pekne. Sice mi to neprijde vubec intuitivni, ale to bude urcite jen o zvyku... Byl bych rad, kdyby se Sailfish ujal, rad bych ho nekdy v budoucnu vyzkousel.
Dacek2
Fuj, mne sa to nejak nepáči :/
Pítrsan
Pobavilo... :-) Na jednu stranu si daj práci a zabrali hlavou (software) a pak vymyslí chytač prachu (krásná štěrbinka mezi oběma díly). Je to novinka, takže cena trochu nadsazená, nicméně stejně zřejmě nemíří na masy...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze