Velké srovnání cloudových úložišť: které je nejlepší?

22

Bez pravidelné zálohy by se neměl obejít žádný uživatel, který nechce riskovat ztrátu svých osobních dat. Možností je spoustu, od zálohy na externí pevný disk až po zálohu do cloudu. Právě na zálohu skrze cloudové úložiště se zaměříme dnes, kdy si rozebereme nabízené možnosti a pokusíme se doporučit nejlepší možnou variantu.

Cloudových úložišť je v nabídce mnoho, a to i přesto, že některá z nich postupem času zanikla, nebo svoji činnost pozastavila či nabídku ztenčila. Stálice zůstávají, a tak nebude od věci zaměřit se na nejvýraznější hráče v tomto rozsáhlém segmentu. Až teprve čas totiž odhalil, jak jsou na tom úložiště v cloudu se stabilitou, a také to, což je neméně důležité, jak se chovají k vašim osobním datům. Ne vždy je totiž dobré rozhodovat se pouze na základě ceny za nabízené úložiště, protože v některých případech se takové rozhodnutí nemusí z dlouhodobého hlediska vyplatit.

Cloud Drive

I přes vcelku rozsáhlou nabídku si v dnešní recenzi rozebereme pouze ty služby, které se za dobu své existence nesetkaly s výraznými problémy, ať už po stránce funkčnosti, nebo po stránce morální. Pokud se totiž rozhodnete uchovávat data mimo svůj osobní prostor, existuje celkem reálná hrozba toho, že vaše data nebudou tak úplně osobní.

Proč data v cloudu ano?

Vysvětlení je jednoduché – přístup k souborům není omezen počtem zařízení. Zkrátka, k datům můžete přistupovat pomocí mobilního telefonu, tabletu, počítače, anebo notebooku. Jediné omezení spočívá v řídícím softwaru, který musí být pro danou platformu přizpůsoben. U většiny velkých cloudových úložišť je však tento bod téměř samozřejmostí, neb bez toho by se nikdy nedostal do povědomí široké veřejnosti. Velkou výhodou je také nižší ztrátovost dat, neboť cloudová úložiště jsou často mnohem lépe zabezpečena. Jeden soubor se například uchovává v několika kopiích a v případě poruchy hardwaru poskytovatele jejich obnova proběhne automaticky.

Výhoda cloudových úložišť spočívá také v tom, že většina z nich nabízí nějaký úložný prostor zcela zdarma, a to většinou v řádech gigabajtů. Zkuste si zajít do prodejny elektroniky s tím, že chcete zadarmo nějaký pevný disk. S největší pravděpodobností neuspějete. U cloudových úložišť je téměř nepsaným pravidlem, že nějaký volný prostor k nově založenému účtu dostanete.

Proč data v cloudu ne?

I zde se nabízí poměrně jednoduché vysvětlení – datové limity jsou v případě tuzemských operátorů doslova mizerné, a to není zrovna dobrý předpoklad pro sdílení dat do cloudu. Ne všude máte přístup k Wi-Fi síti, navíc s dostatečně rychlým datovým tokem pro sdílení datově náročných souborů.

Problémová je také otázka ochrany osobních dat. Respektive, většina provozovatelů sice upozorní na zakázané typy souborů (například nahota, anebo pornografie), avšak roboti hlídající data si mohou některé soubory mylně vyložit. Například fotografie z dovolené, kde je vaše manželka polonahá, může automaticky znamenat zablokování vašeho účtu, v tom lepším případě jen pozastavení. Nejde o praxi aplikovatelnou na všechny provozovatele, avšak například u OneDrivu a Google Disku by nešlo o nic ojedinělého. Vždy tedy dávejte pozor, co do cloudu sdílíte.

Úvodní srovnání

A začneme rovnou úvodním srovnáním vybraných úložišť. Do dnešního srovnání jsme zahrnuli následující služby: Google Disk, OneDrive, Dropbox, Mega, iCloud a Amazon Cloud Drive. Srovnání začneme zlehka, a to porovnáním kapacit, které jednotlivé služby nabízejí zdarma. Dominantním hráčem je v tomto případě úložiště Mega, které nabídne 50 GB volného místa v cloudu. Druhý je Google Disk s 15GB prostorem, následuje OneDrive, iCloud a Dropbox. Žádné bezplatné místo nenabídne Amazon Cloud Drive, i přesto jsme ho do našeho srovnání zařadili.

Bezplatná kapacita
Mega 50 GB
Google Disk 15 GB
OneDrive 5 GB
iCloud 5 GB
Dropbox 2 GB + 0,5 GB za doporučení
Amazon Cloud Drive 0 GB

Jelikož nezáleží jen na volném prostoru, rozebereme si následně každou službu zvlášť.

Mega

Úložiště Mega je nástupcem dobře známého Megauploadu, který byl doslova protkán pirátským obsahem všeho druhu. Po jeho úpadku a zastavení představil Kim Dotcom (Kim Schmitz) přesně rok a den poté úložiště Mega, které bylo vystavěno jako odolnější dvojče. Obsah sdílených souborů podléhá šifrování a vlastník webu k nim nemá žádný přístup, takže se vyhne odpovědnosti za obsah souborů. Na začátku roku 2015 spustil Mega svojí šifrovací službu MegaChat, která slouží pro šifrovanou komunikaci mezi uživateli úložiště. V průběhu času Kim Dotcom opustil vedení cloudového úložiště (akcie byly převzaty čínskými investory a následně novozélandskou vládou), a tak již nyní není zřejmé, do jaké míry jsou data opravdu v bezpečí. Svému zájmu se však těší dodnes, provozovatel Mega nabídne pro uživatele z dnes jmenovaných největší bezplatný prostor o velikosti 50 GB, a to je na první pohled špičková nabídka.

MEGA

Mega nabídne mnoho klientů pro vzdálenou správu, z mobilních zařízení je podporován Android, iOS, Windows Phone i BlackBerry OS. Pro stolní počítače existuje verze pro OS X, Windows i Linux, připojit se můžete i skrze internetový prohlížeč. Existuje rovněž doplněk pro Mozillu a Google Chrome. V tomto ohledu je tedy Mega dosti průbojné, avšak na rozdíl od konkurence není služba, vzhledem ke svému šifrování, nijak začleněna do služeb třetích stran. U Mega také není možné obnovit heslo podle e-mailové adresy. Pokud zapomenete přístupové údaje a nemáte ani záložní klíče, vaše data budou nadobro ztracena. Existuje sice možnost obnovení účtu pod stejným e-mailem, avšak už bez možnosti navrácení dat.

Cena v eurech (měsíčně) Cena v Kč (měsíčně) Cena v Kč (ročně) Přepočet za 1 GB (měsíc/rok)
200 GB 4,99 eur 135 Kč beze změny 0,68 Kč
500 GB 9,99 eur 270 Kč 2 700 Kč 0,54/0,45 Kč
2 TB 19,99 eur 541 Kč 5 410 Kč 0,26/0,22 Kč
4 TB 29,99 eur 811 Kč 8 110 Kč 0,20/0,17 Kč

Ceny za navýšení kapacity jsou poměrně příznivé, ušetřit můžete také tím, že zaplatíte roční sazbu. V takovém případě ušetříte platbu za 2 měsíce, což po přepočtení adekvátně sníží cenu za 1 GB. Nejvíce můžete dokoupit 4 TB volného prostoru, což je však méně než například u Google Disku. Spolehlivost služby je poměrně vysoká, avšak v průběhu testování jsme narazili na vícero výpadků než například u OneDrivu a Google Disku. Otázkou je také již zmíněná bezpečnost.

Stáhnout Mega

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Líbilo se nám:

  • šifrování dat
  • šifrovací služba MegaChat
  • bezplatné 50GB úložiště
  • při roční platbě lze ušetřit
  • odpovídající cena placeného úložiště
  • mnoho dostupných klientů pro správu dat

Nelíbilo se nám:

  • otázka bezpečnosti dat
  • nejistá budoucnost
  • maximum jsou 4 TB

Google Disk

Jako druhý je tu Google Disk, který důvěrně znají především majitelé androidích smartphonů. Jak již víme, základní bezplatný prostor má výši 15 GB. Ten je sdílený pro fotografie, videoklipy, dokumenty, prezentace, tabulky, formuláře a také Gmail. U fotografií však existuje jedna výjimka. Pokud se rozhodnete sdílet své fotky pomocí aplikace Fotky od Googlu a nebudete trvat na původní velikosti souboru, prostor je neomezený. V galerii tak můžete mít statisíce snímků, které vám bezplatný prostor neodečítají. Google nijak neubírá rozlišení snímků, dochází pouze k datové kompresi – kupříkladu snímek o velikosti 5,5 MB se po uploadu „smrskne“ na zhruba 2 MB.

Google Drive

V rámci Google Disku máte k dispozici také kancelářský balík Google Dokumenty, který umožňuje vytváření a editaci klasických dokumentů. Dokumenty tedy můžete nejenom sdílet, ale také vytvářet, což se hodí, avšak ne vždy pracuje tento balík aplikací bezchybně. Naopak skvěle funguje služba Google Cloud Print, která umožní vzdálený tisk uložených dokumentů. Google Disk je přístupný z webu, z Androidu, z iOS, Macu a Windows. Podpora Windows Phone ani BlackBerry (kromě modelu PRIV by BlackBerry s Androidem) neexistuje, ač se občas objevil nějaký software třetích stran, který sdílení umožnil.

Cena v USD (měsíčně) Cena v Kč (měsíčně) Přepočet za 1 GB
100 GB 1,99 USD 50 Kč 0,50 Kč
1 TB 9,99 USD 241 Kč 0,24 Kč
10 TB 99,99 USD 2 408 Kč 0,24 Kč
20 TB 199,99 USD 4 817 Kč 0,24 Kč
30 TB 299,99 USD 7 225 Kč 0,24 Kč

Pokud se rozhodnete zakoupit si na Google Disk další prostor, existuje několik možností: 100 GB měsíčně vyjde zhruba na 50 Kč, 1 TB na 241 Kč, 10 TB si Google cení na 2 408 Kč, 20 TB na 4 817 Kč a konečně 30 TB vyjde na 7 225 Kč. Ceny za doplňkové 1GB úložiště se tak pohybují od 0,24 Kč (nejvyšší verze) do 0,5 Kč (základní verze se 100 GB).

Pozitivně hodnotíme především stabilitu. Google Disk používám téměř denně a na výraznější problémy jsem nenarazil. Pozitivně musíme ohodnotit také časté propagační akce. Například na mém účtu jsem získal dalších 102 GB formou právě těchto akcí (100 GB coby akci při koupi smartphonu LG a 2 GB za kontrolu zabezpečení). V obou případech se však jedná o časově omezený prostor, a to většinou na 1 nebo 2 roky.

Stáhnout Google Drive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Líbilo se nám:

  • stabilita
  • neomezený prostor pro zmenšené fotografie
  • poměrně časté propagační akce
  • odpovídající cena placeného úložiště

Nelíbilo se nám:

  • nekomunikuje s produkty Windows Phone/Windows 10 Mobile a BlackBerry
  • Google Dokumenty trpí na občasné problémy se synchronizací

OneDrive

Další stálice ve světe cloudových úložišť nese jméno OneDrive, dříve SkyDrive, které přímo spadá pod Microsoft a aktuálně jde o přímou alternativu ke Google Disku. Dříve byl OneDrive štědřejší co se vstupní bezplatné kapacity týká, a to včetně různých propagačních akcí, dnes je standardem 5 GB volného prostoru. Kupříkladu ale k zakoupení lepších Samsungů dává OneDrive až 100 GB volného místa na rok, což se vyplatí. OneDrive se rovněž soustředí na firemní klientelu a také různá předplatná, jež se váží k Office 365.

OneDrive

OneDrive je ideální volbou pro všechny majitele Windows produktů, a to už jenom z toho důvodu, že slouží pro zálohování systémových nastavení. Stejně jako Google nabízí i Microsoft v rámci svého cloudu kancelářský balík, který slouží jak pro vytváření, tak také editaci standardních dokumentů. Aplikace pro mobilní telefony pak může zprostředkovat automatické zálohování vašich fotografií a videoklipů. Na rozdíl od Googlu zde ovšem neexistuje neomezené úložiště pro zmenšené snímky, v tomto ohledu má tedy Google Disk navrch.

Aplikace pro mobilní platformy je přizpůsobena pro Windows 10 Mobile, Windows Phone, Android a iOS. Dále existuje desktopová verze pro OS X a samozřejmě Windows 10. Kromě standardních tarifů existuje již zmíněná možnost předplatného Office 365, v rámci kterého dostane uživatel 1 TB volného prostoru v cloudu. Mimo to ovšem získá také kancelářský balík Microsoft Office, který může (dle licence) provozovat na vícero podporovaných zařízeních.

Základní tarif s 50 GB volného prostoru vyjde na 50 Kč, 1 GB tedy vyjde na 1 Kč. Za 179 Kč měsíčně získá zájemce 1 TB volného místa v rámci předplatného Office 365, 1 TB na rok poté vyjde na 1 799 Kč, 2 měsíce jsou tedy zdarma. Stejná situace platí i v případě předplatného pro rodiny, zde máte k dispozici až pro 5 členů 1 TB volného místa pro každého. Dalším bonusem je až 60 minut volání skrze Skype (pro jednotlivce 1 × 60 minut, pro rodiny až 5 × 60 minut = 300 minut). V České republice však lze volat pouze na pevné linky. I tak ovšem nevýhodu OneDrive má, a to ne zrovna zanedbatelnou. Oproti konkurenci nabízí znatelně nižší rychlost uploadu i downloadu, což přiznávají i samotní uživatelé.

Cena v Kč (měsíčně) Cena v Kč (ročně) Office 365 Volné minuty Skype Přepočet za 1 GB (měsíc/rok)
50 GB 50 Kč nelze ne 0 minut 1 Kč
1 TB (jednotlivec) 190 Kč 1 899 Kč ano (1 licence) 60 minut 0,19/0,15 Kč
až 5 × 1 TB (až 5 členů) 270 Kč 2 699 Kč ano (5 členů) 5 × 60 minut 0,05/0,04 Kč

Jak vidno, ceny v případě OneDrivu vycházejí opravdu velmi výhodné, zvláště pak s přihlédnutím na fakt, že součástí předplatného je i kancelářský balík Office a rovněž volné minuty na Skypu. U nejvyššího tarifu pro rodinu se při přepočtu na 1 GB dostáváme na cenu pár haléřů, avšak samozřejmě s ohledem na to, že každý člen může využít jen svůj podíl dat, tedy právě 1 TB.

Stáhnout OneDrive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Líbilo se nám:

  • při roční platbě lze výrazně ušetřit
  • špičková cena placeného úložiště
  • Office jako bonus
  • volné minuty na Skypu

Nelíbilo se nám:

  • bezplatné je pouze 5GB úložiště
  • nižší rychlost uploadu
  • pouze 1 základní tarif

iCloud Drive

iCloud je synonymem pro zálohy a synchronizaci napříč iOS a OS X zařízeními, iCloud Drive jako takový pak byl představen ve verzi iOS 8. Bezplatný prostor je stejný jako v případě OneDrivu, uživatel tedy dostane 5 GB volného místa. Existuje zde také možnost vytváření dokumentů skrze aplikace od Applu (Pages, Numbers, Keynote, ekvivalent pro Word, Excel a PowerPoint), a to bez nutnosti toho, abyste vlastnili jakýkoliv produkt (stačí Apple ID). Nevýhodou je absence kontroly pravopisu. Tu nenabízí ani desktopová verze balíku iWork (konkrétně je největším problémem Pages), zde jde ovšem přidat externí slovník pro správnou kontrolu. Na webu se však musíte spolehnout na sebe, což oproti Google Disku a OneDrivu představuje značný problém.

TIP: Apple akademie: co je to iCloud a jak ho používat

iCloud Drive

iCloud slouží primárně pro produkty značky Apple, je tedy kompatibilní s OS X a iOS. Existuje také varianta pro desktopová Windows, avšak pro Android ani další mobilní platformy samozřejmě ne. iCloud slouží primárně pro zálohy jablečných produktů, snadno sdílí také fotografie, kalendář, kontakty poznámky, připomínky a funkci Najít iPhone. Nechybí ani rodinné sdílení, které umožní sdílet službu Apple Music a také nákupy skrze iTunes, iBooks a App Store. Pokud si na iCloud zvyknete, ulehčí rovněž přenos dat mezi starým a novým jablečným zařízením, avšak kamenem úrazu je právě kapacita. Základní nestačí na pokročilejší zálohy, a tak je vhodné popřemýšlet o dokoupení dat.

Cena v USD (měsíčně) Cena v Kč (měsíčně) Přepočet za 1 GB
50 GB 0,99 USD 24 Kč 0,48 Kč
200 GB 2,99 USD 72 Kč 0,36 Kč
1 TB 9,99 USD 241 Kč 0,24 Kč

U Applu je maximem 1 TB, což je nejméně ze všech konkurentů. Za 1 TB zaplatíte 10 dolarů měsíčně, což je v přepočtu zhruba 241 Kč. Za 200 GB zájemce zaplatí 72 Kč a za 50 GB činí cena 24 Kč. Ceny jsou tedy velmi slušné.

Líbilo se nám:

  • snadná záloha jablečných zařízení
  • provázanost
  • kancelářský balík iWork online
  • cena doplňkového úložiště

Nelíbilo se nám:

  • bezplatné je pouze 5GB úložiště
  • nekomunikuje s Windows 10 Mobile a Android

Dropbox

Dropbox byl dlouhou dobu vnímán jakožto alfa a omega pro ukládání dat do cloudu. Časy se změnily a Dropbox už není považován za číslo 1. Dropbox zvládá zálohovat jak dokumenty, tak také fotky, obrázky, prezentace a další soubory, například instalační soubory různých aplikací. Nabízí aplikaci pro iOS, Android, Windows 10 Mobile, Android, dále pro desktopová Windows, Mac a Linux. Nechybí ani klient pro BlackBerry OS, zde je však funkčnost trochu omezenější. Mobilní aplikace nabízí možnost automatické zálohy vašich fotografií, bohužel, žádný nadstandardní prostor jako v případě Google Disk nečekejte. Výhodou Dropboxu jsou také mnohá rozšíření, kterými lze zdokonalit některé vlastnosti.

Dropbox

Výhodou Dropboxu je rovněž integrace Office Online, který umožňuje správu dokumentů, a to přímo ve webovém prostředí. Příjemná je také možnost lokální synchronizace mezi počítači, které jsou poblíž. V takovém případě se nevyužívá pro přenos dat internet a vše tedy probíhá znatelně rychleji. Špatné je to opět se základní kapacitou ve výši 2 GB. Další volné místo lze získat naverbováním nových uživatelů (0,5 GB za aktivního uživatele, kterého doporučíte), případně zde existuje možnost získat data zakoupením některého z produktů. Například ke koupi lepších LG smartphonů dával Dropbox 100 GB volného místa na rok, případně dva. Akcí samozřejmě probíhá více, vždy se však musíte strefit do správné chvíle.

Cena v eurech (měsíčně) Cena v Kč (měsíčně) Cena v Kč (ročně) Přepočet za 1 GB (měsíc/rok)
1 TB 9,99 eur 270 Kč 2 703 Kč 0,26/0,22 Kč

Vzhledem k nízké kapacitě se brzy začnete poohlížet po možnosti dokoupení dat. Zde je nabídka přehledná, avšak oproti konkurenci dosti chabá. Zakoupit můžete pouze 1 TB volného místa a cena se liší na základě toho, jestli budete platit měsíčně, případně ročně. Pokud uskutečníte roční platbu, dva měsíce máte zdarma. Cena za 1 GB se poté nepatrně sníží (0,26 versus 0,22 Kč).

Stáhnout Dropbox

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Líbilo se nám:

  • lokální sdílení
  • provázanost
  • kancelářský balík Office Online
  • cena doplňkového úložiště

Nelíbilo se nám:

  • bezplatné je pouze 2GB úložiště

Amazon Cloud Drive

Amazon Cloud Drive jsme do našeho srovnání přidali, avšak stojí tak trochu na okraji. Není to tím, že by nabídka nebyla zajímavá, avšak není pro každého. Amazon totiž nabízí pouze placené úložiště, a to bez možnosti využít byť jen 1 GB zdarma. Nabízí však 3měsíční zkušení dobu pro oba své plány. A ty jsou poměrně zajímavé.

Amazon Cloud Drive

První plán zahrnuje neomezené úložiště pro vaše fotografie, a to v maximálním rozlišení, k tomu náleží i 5 GB volného prostoru pro vaše další data (prezentace, dokumenty, videa, tabulky, ...). Tento plán vyjde na 12 dolarů ročně, tedy 1 dolar za měsíc. Druhou možností je plán, který nabízí neomezené úložiště na vše, tedy jak fotografie, tak také další data. Tento plán si Amazon cení na 60 dolarů ročně, tedy po přepočtu 5 dolarů za měsíc.

Cena v USD (ročně) Cena v Kč (ročně) Přepočet za 1 GB
Neomezeně fotek + 5 GB 12 dolarů 290 Kč 4,8 Kč + neomezeně fotek
Neomezený tarif 60 dolarů 1 451 Kč 0,000...1 Kč

Amazon nabízí správce jak pro Android, tak také pro iOS, z desktopových klientů je pak podporován Windows a Mac. Podpora pro Windows Phone/Windows 10 Mobile bohužel chybí. Amazon je však z hlediska funkčnosti osekán na minimum. Oproti konkurenci nenabízí možnost správy dokumentů online, v podstatě se tedy jedná o čisté a ničím obohacené úložiště. Amazon bohužel svá data nijak nešifruje a podmínky jasně zmiňují, že pokud se jakkoli dopustíte jejích porušení, váš účet bude zastavený, a to bez možnosti náhrady.

Stáhnout Amazon Cloud Drive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Líbilo se nám:

  • nabídka neomezeného prostoru
  • podpora iOS a Android
  • přijatelné ceny

Nelíbilo se nám:

  • chybí podpora Windows Phone/10 Mobile
  • absence pokročilé správy uložených souborů

Výherce? Podle toho, co chcete

Z letmého pohledu na tabulky je jasné, kdo je vítězem. Je jím Amazon Cloud Drive, který jako jediný dokáže nabídnout neomezený prostor. Jedná se však o osekané řešení, které nedovolí pokročilou správu. Výhercem tedy je i OneDrive, který dokáže stlačit cenu za 1 GB na minimum, navíc nabídne i možnost správy dokumentů a větší provázanost s aplikacemi třetích stran. I v případě jednotlivce je cena u OneDrivu za 1 TB velmi dobrá, dostane se totiž pod magickou hranici 0,2 Kč za 1 GB. Bohužel, rychlost uploadu a downloadu OneDrive sráží.

Nejblíže OneDrivu je Dropbox, u kterého 1 GB v přepočtu vyjde na zhruba 0,22 Kč, pokud tedy zvolíte roční platbu. Pokud chcete větší místo, vyrovná se nabídce i úložiště Mega, konkrétně u plánu 4 TB. V případě roční platby se dostanete na částku 0,17 Kč za 1 GB, v případě měsíční platby na sumu 0,20 Kč. Zde už je však nutné myslet na vyšší měsíční (roční) náklady. Co se týče Google Disku, ten neurazí, stejně tak neurazí ani iCloud Drive. Ceny jsou zde přijatelné, vyšší jsou řádově jen o desetiny či setiny korun.

A alternativy?

Pokud se vám líbí myšlenka ukládání dat do cloudu, ale chcete přesně vědět, kam data putují, nabízí se alternativa v podobě NASu. Jde vlastně o pevné úložiště, které máte doma a vybaveno je konkrétní kapacitou, kterou si zvolíte u nákupu, případně dokoupíte vybrané disky do připravených slotů. Výhodou je to, že většina těchto řešení (od různých společností) nabízí možnost přistupovat k NASu pomocí internetu, a to z různých zařízení (mobilní telefon, tablet, notebook), a tak se vlastně jedná o ideální alternativu. Nevýhoda je jasná – vyšší počáteční cena. Zde se musíte na platbu dívat jako na investici do budoucna. Jakmile si jednou NAS pořídíte, nemusíte jej měsíčně (či ročně) „splácet“.

Možná si pamatujete i na náš dřívější článek o volném cloudovém úložišti s kapacitou neuvěřitelných 36 TB. Tato služba již nově vyžaduje pro svoji registraci čínské telefonní číslo, navíc používání není zrovna nejsnadnější, protože celé prostředí je kompletně čínsky. Nám se tehdy podařilo úložiště získat a i po té době můžeme říci, že funguje zcela bez problémů. Otázkou je samozřejmě také bezpečnost, přečíst si podmínky je velmi složité i za pomocí Google překladače.

V dnešním přehledu jsme se zaměřili na nejzajímavější z nejzajímavějších. Alternativ samozřejmě existuje více. Například QuickPic galerie nabízí 1 TB prostoru pro fotografie zdarma, Box poté 10 GB, avšak s maximálním limitem 250 MB na soubor. Pokud využíváte jiné komplexní úložiště, podělte se s námi o své zkušenosti v diskuzi.

Diskuze ke článku
mmme
Mám 100 giga na cloud.mail.ru. Získáno v akci někdy před dvěma lety. Zdarma. Na WP8 i na Androidu velmi použitelné aplikace.
Jeremy Eric Nowak
Jeremy Eric Nowak
pouzival sem Dropbox a One drive, ale ted si platim 50GB na icloudu, na fotky mam Fotky Google a na hudbu iTunes Match a sem spokojenej
oxyygen
ja dostal k NB na 2 roky 500GB na asuswebstorage.. Je k tomu i dobrej synchronizacni soft a 200GB maj za 22 dolaru na rok - to je super cena
Petr
Mám 130GB zdarma na OneDrive ale ta rychlost je otřesná takže si radeji platím iCloud.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze