Ve Snapchatu můžete nově použít zadní kameru a speciální efekty

Populární sociální síť Snapchat přináší ve své nejnovější aktualizaci své mobilní aplikace zásadní novinku. Nově můžete aktivně využívat i zadní fotoaparát telefonu a pomocí funkce World Lenses přidávat speciální efekty rozšířené reality. Další nová funkce pak usnadní prohlížení snímků.

Snapchat

Služba Snapchat je celosvětově populární především mezi mladými uživateli. Jednou ze zásadních funkcí této služby byla možnost různých úprav v reálném čase. Snadno jste si tak váš obličej vylepšili různými maskami či doplňky, které jste rovnou viděli a následně mohli vyfotit. Na toto přímo navazuje nová funkce World Lenses, která sice funguje i s čelní kamerkou, ale primárně se zaměřuje na zadní fotoaparát. Jakmile se na něj přepnete, postačí abyste se dotkli jakéhokoliv místa a po chvilce již uvidíte objekty rozšířené reality. V tuto chvíli je na výběr sedm různých témat rozšířené reality.

TIP! Snapchat představil Spectacles – chytré brýle s kamerkou

Snapchat
Funkce World Lenses

Nové prvky jde použít na obou kamerách a totéž platí i pro staré filtry. Oblíbené změny obličeje tak můžete nyní provádět i vašim přátelům skrze zadní fotoaparát. Abychom si funkci blíže přiblížili, můžeme vzpomenout obdobnou funkci, která se již několik let nachází jako rozšiřující prvek aplikace fotoaparátu v telefonech Xperia. I v jejím případě se využíval zadní fotoaparát, kde se mohl reálný svět kombinovat s prvky rozšířené reality dle vaší volby. Pokud vás nová funkce World Lenses ve Snapchatu zaujala, je nutné aplikaci aktualizovat na verzi 9.43.0.0. U nové funkce se současně očekává velké využití u nedávno představených brýlí od Snapchatu.

Aktualizováno 14. 11. 2016

V rámci listopadové aktualizace Snapchatu se aktivním uživatelům této sociální sítě jistě bude hodit i rychlá funkce zpět. Tu uživatel využije při prohlížení konkrétních Snapů u svých přátel či uživatelů, které sleduje. I když už bude na dalším snímku, dotykem levé části displeje získá možnost vrátit se o krok zpět. Novinka tak usnadní používání, neboť doposud bylo nutné již viděný Snap znovu hledat.

Snapchat

Stáhnout Snapchat

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: theverge.com, engadget.com, theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze