Špionské brýle Nico a Veronica od Snapchatu zaručeně (ne)vzbudí pozornost

aktualizováno
Špionské brýle Nico a Veronica od Snapchatu zaručeně (ne)vzbudí pozornost
  • Druhá generace chytrých brýlí od Snapchatu přináší menší rozměry a více možností
  • Výdrž baterie zůstává stejná, cena se navyšuje jen mírně
  • Nejblíže brýle pořídíte na sousedním polském trhu

Aktualizováno 6. 9. 2018

Snapchat oznámil hned dvě verze druhé generace brýlí Snapchat Spectacles, které skrze integrovanou kameru zachytí vaše nejlepší zážitky. Pánská varianta dostala tentokrát název Veronica Nico. Představené brýle oproti první generaci nabízí decentní vzhled, takže se z nich snadno mohou stát vaše každodenní sluneční brýle. Pokud máte špionské choutky, jistě vás potěší, že integrované kamery v tmavém rámu téměř nejdou vidět. Ne každý si tedy hned všimne, že se právě nachází v záběru, což může přinést pozitivní i negativní ohlasy.

Snapchat Nico a Veronica

K brýlím dostanete klasické kožené pouzdro, praktické nabíjecí pouzdro z první generace už tedy nečekejte. Dostatek energie zajistí magnetický kabel, který k brýlím postačí přiložit obdobně jako například u Macbooků. Příjemnou zprávou je, že tentokrát Snapchat myslel více i na zdraví svých zákazníků. Brýle druhé generace jsou nově osazeny polarizovanými čočkami, které by měly váš zrak ochránit před škodlivým zářením. Obdobně jako u první generace si do brýlí můžete nechat vložit i skla předepsaná přímo od vašeho doktora. Na americkém trhu jdou brýle do prodeje již dnes za cenu 199 dolarů (v Česku poté přibližně za 5,5 tisíce s daní).

Původní informace z 27. 4. 2018

Americká společnost Snap, stojící za sociální sítí Snapchat, se rozhodla po nepříliš úspěšné 1. generaci chytrých brýlí Specatacles připravit následovníka. Ten se bude snažit být v mnohém lepší. V prvé řadě tu máme menší rozměry, díky kterým se budou brýle mnohem pohodlněji nosit. Potěší také zvýšená odolnost proti vodě.

Snapchat Spectacles

Vylepšen byl hardware samotného fotoaparátu brýlí, který bude zvládat záznam videí v HD rozlišení o délce 10, 20 nebo 30 vteřin. Nově budete kromě videí moci pořídit i statické fotografie. Na brýlích se budou nacházet také hned dva mikrofony pro lepší záznam zvuku. Výrobce také vyzdvihuje svižnější přenos samotných záběrů do vašeho telefonu skrze Wi-Fi a benefitem je i fakt, že má být zachována výdrž na jedno nabití, a to navzdory menším rozměrům a lepší kvalitě pořízeného materiálu. Na jedno nabití tedy s brýlemi pořídíte přibližně 70 videí a přenesete je do telefonu.

Nová generace brýlí Spectacles bude nabízena ve třech barevných kombinacích – Onyx, Ruby a Sapphire. Cena se mírně navýšila na 150 dolarů, což jsou po přepočtu a připočtení daně necelé 4 tisíce korun. Brýle budou k dispozici od 3. května v USA, Kanadě, Velké Británii a ve Francii. Mezi dalšími trhy figuruje také Nizozemsko, Norsko, Dánsko, Belgie, Finsko, Polsko, Španělsko, Itálie a Irsko.

Diskuze ke článku
Zdenek
Co maji polarizovana skla spolecneho s lepsi ochranou zraku? Polarizovana skla eliminuji odlesky a delaji hezci oblohu napriklad.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze