V rámci iOS 10.1 Apple opravil závažnou bezpečnostní chybu

V iOS 10 se nacházela závažná bezpečnostní chyba, která útočníkovi umožnila získat kontrolu nad zařízením, pokud uživatel otevřel závadný obrázek či PDF. Aktualizace s označením iOS 10.1 přináší bezpečnostní záplatu a tuto chybu odstraňuje. S aktualizováním tedy neváhejte.

S aktualizací systému obvykle není radno otálet a v případě iOS 10.1 to platí dvojnásob. První desítková aktualizace systému vydaného v září přináší opravy několika menších známých chyb, ale opravuje také jednu závažnou bezpečnostní chybu. Hackeři totiž našli cestu, jak získat kontrolu nad iPhonem či iPadem, pokud uživatel otevřel vadný soubor JPEG, PDF či font. Takový soubor mohl být stažen z internetu nebo otevřen jakožto příloha mailu či zprávy. Útočníkovi se v takovém případě naskytla možnost spustit na zařízení škodlivý kód a získat nad zařízením kontrolu.

iPhone security flaw

Aktualizaci na iOS 10.1 tento problém řeší a bezpečností díru odstraňuje. Rozhodně tedy co nejdříve aktualizujte. Kromě této záplaty aktualizace přináší také portrétový mód pro iPhone 7 Plus (prozatím ve fázi beta). K aktualizování budete v závislosti na zařízení potřebovat něco přes 200 MB prostoru a Wi-Fi připojení.

Přečtěte si také:

iPhone 7 Plus Portrait Mode

Zdroje: amp.thehackernews.com, phonearena.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze