USA údajně zvažuje odkoupení Ericssonu. Důvodem je 5G infrastruktura a Huawei

9
USA údajně zvažuje odkoupení Ericssonu. Důvodem je 5G infrastruktura a Huawei
Fotografie: huawei.com
  • Ericsson by údajně mohla zprostředkovaně odkoupit americká společnost Cisco
  • Americká vláda hledá způsob, jak se vyrovnat s absencí infrastruktury Huawei

Server mydrivers.com přináší (nepotvrzené) informace o plánech USA. Podle dostupných zdrojů by se měla v současnosti vláda Spojených států amerických vážně zajímat o případné odkoupení švédského výrobce Ericsson. Důvodem je „spor“ s Huawei, na jehož infrastrukturu americká vláda dlouhodobě spoléhala.

Jako náhradu za Huawei se snaží vláda USA, která čínského výrobce umístila na černou listinu, vyhledat alternativní dodavatele, jejichž řešení je však zpravidla dražší a méně technologicky vyspělé. Americká vláda by tak údajně mohla přimět domácí společnost Cisco, aby Ericsson odkoupila.

Diskuze ke článku
Leoš
Takže to bude světový souboj čínské "soukromé" firmy a americké "soukromé" firmy. Super!!!
dooms_day
jedna vec je ze zvazuji odkoupit, ale na to musi chtit Ericsson prodat a pokud by nechtel... kurva preji amikum aby nechtel...protoze tak jak je udajne prolezly huawei cinskou vladou / armadou, tak by byl posleze prolezly ericsson americkymi tajnymi sluzbami...
Vindis
Proboha jen to ne. Toto jasně zavání tím, co se kritizuje u Huawei. Stát zasahuje do infrastruktury a tedy existuje vážné riziko, že tam budou zasahovat i tajné služby. Takže koupi Ericssonu Američanům by došlo k narušení bezpečnosti. Americké CISCO je toho jasným důkazem. Ti se netají tím, že spolupracuji s tajnými službami, byť to veřejně popírají, a na jejich žádost do zařízení implementuji zadní vrátka.
Janek
To je podivuhodná obchodní transakce , popírající kapitalistické vztahy, to znamená, že stát je vlastníkem strategické firmy bez konkurence, v podstatě je to takové socialistické vyvlastnění majetku. S tímto objektem pak může nakládat jak se mu zachce a využít ho, lépe řečeno zneužít pro politické čachry a politický nátlak. Z hlediska rozumného občané, naprosto nepřijatelné!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze