I Huawei umí 5G ve střední třídě. Představilo model Enjoy Z s 90Hz displejem

6
I Huawei umí 5G ve střední třídě. Představilo model Enjoy Z s 90Hz displejem
Fotografie: Huawei
  • Novinka má 6,57palcový IPS displej s Full HD+ rozlišením a výřezem
  • Nasazen je nový procesor Dimensity 800 s až 8GB operační pamětí
  • Hlavní fotoaparát láká na 48megapixelové rozlišení

V nelehké situaci se nacházející Huawei se může plně soustředit na domácí čínský trh, kde ho žádná omezení nesvazují. Skrze své oficiální stránky došlo k představení modelu Enjoy Z, který bude mířit do střední třídy. Jeho hlavním lákadlem bude podpora sítí 5G, za kterou vděčí nasazení nového procesoru Dimensity 800 společně s 6/8GB operační pamětí. Pro ukládání dat je přichystána 64/128GB úložiště. Android 10 doplňuje nadstavba EMUI 10.1. Chybějící Google služby na čínském trhu příliš vadit nebudou.

Huawei Enjoy Z

Lákadlem bude trio zadních fotoaparátů, které nabízí 48 megapixelů u hlavního snímače, 8 megapixelů pro ultraširokoúhlé záběry a 2megapixely pro makro záběry od 4 centimetrů. Čelní kamerka je ve výřezu 6,57palcového IPS displeje s Full HD+ rozlišením a má 16 megapixelů. Zobrazovač bude však především lákat na 90Hz technologii. Baterie má kapacitu 4 000 mAh a podporuje 22,5W nabíjení. Čtečka otisků prstů je na pravém boku.

Huawei Enjoy Z bude dostupný výhradně na čínském trhu. Je však možné, že se později objeví i v jiných regionech, avšak pod jiným názvem. Cena by se v přepočtu měla pohybovat kolem 7,5 tisíce korun.

Diskuze ke článku
G
Ja túto situáciu vnímam ako keby nejaká automobilka vydávala autá, ktoré nemajú a nebudú mať homologizáciu na prevádzku v našich krajinách. Je to super zaujímavá informácia - aj tento smartphone nestojí za zahodenie - procesor nepoznám, ale 90Hz displej a 5G ako poistka do budúcna za 7500 by určite kopec ľudí využilo, hoci je to len IPSko, teda s horšími farbami. Stále je to ale len informácia a smartphone bez Google služieb u nás nepoužiteľný.
Adam R.
Za 7500 zajímavý a i prodejny i bez googlu. Ale jestli do ČR dorazí, tak za 15+ a to nemá cenu.
Jestli to huawi do roka v ČR zabalí budu jen rád - ma občas zajímavé mobily, ale je načase ho vyhodit, než začne vytvářet 5g síť.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze