Unikly první obrázky nového systému Windows 10X

14
Unikly první obrázky nového systému Windows 10X
  • Systém sází na jednoduchost
  • Je vidět, že cílí na mobilní zařízení s dotykovým displejem

Microsoft se na začátku října postaral o pořádné pozdvižení. Jeho Surface Neo se sice dostane na trh až v roce 2020, ale zcela se svým skládacím pojetím vymyká všemu, na co jsme ve světě přenosných počítačů zvyklí. A to včetně operačního systému Windows 10X.

Zatím se pouze vědělo pár obecných věcí, které Microsoft nastínil ve své vizi moderního operačního systému. Nyní však drwindows.de přišel i s několika obrazovkami, ze kterých si můžeme udělat základní představu o vzhledu systému a jeho filozofii.

Windows 10X
Základní vzhled systému. Že jde o Windows poznáme jenom podle tlačítka Start.
Windows 10X
Spodní lištu můžete schovat, aby vás nic nerozptylovalo.
Windows 10X
Nabídku Start nahradí launcher, který se podobá spíše tomu z mobilních telefonů. Ve spodní části jsou naposledy otevřené soubory, abyste se mohli rychle vrátit k práci.
Windows 10X
I zamykací obrazovka připomíná spíše Android nebo iOS než Windows 10.
Diskuze ke článku
End
Trochu mi to připomínalo Chrome OS.
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Vypada to krasne bez dlazdic .... jeste vic by to chtelo zakulatit ikonky, aby to bylo TAK KRASNE A PREHLEDNE jak v androidu ..... jeste vic zkurvi a zneprehledni nastaveni, ikdyz uz ted si to s androidem nezada ..... a doufam, ze se konecne zbavi te hovadske listy, kde je mozne mit i nazvy aplikaci ..... takova zoufalost ve windows! Hezky jak v androidu treba v task manageru, jenom NADHERNE ikony, zadne popisky a socky, co by chteli to hackovat jako treba u samsungu nejakym goodlockem, tak to hezky omezit regionalnim omezenim! Stejne jako treba nahravani hovoru povolit jenom ve dvou zemich! Nebo senzory jako treba krevni tlak povolit pouze na ukrajine a v severnim irsku! TO JE BUDOUCNOST! Vsechno hezky bez bezelu, bez popisku, nadherne, jednoduche ..... proste takove KRASNE a HLAVNE CISTE androidove prostredi, z toho kazdy uchcava a vubec nikomu se z toho nechce zvracet:o)))
Hlavne se nevratit k W8 .... to byla hruza a nejhorsi byl metroIE nebo charmbar .... to byla vyslovene tragedie! Dnesni notifikacni centrum je proste lahudka, jak po designove, tak po funkcni strance:o) A prohlizec, bomba, malinke taby nahore ...... ne ty hnusne velke taby v metroIE, kteryma clovek mohl prohlizec ovladat v zimnich rukavich a gestem se dalo skryt nebo dokonce gesta na prochazeni stranek, to je totalni onanismus, tak jak to ma chrome v androidu, tak je to spravne! Zadne, aby si clovek instaloval doplnky nebo nedejboze aby si mohl stranku zobrazit v nativnim zobrazeni nebo dokonce ji priblizit! Budoucnost je naaaaaaaadherna ....... jak ja se tesiiiiiiiim ....... bych rval jako kraaaava!
HeXXX
Vzhledem k tomu jak dlouhá je životnost mobilních systémů OS by to mělo být považováno za sezóní výstřelek než za něco dlouhodobějšího.
osn
Pokus #3738. Tentokrát to vyjde!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze