Microsoft se rozpovídal, jak by měl vypadat „moderní“ operační systém

32
Microsoft se rozpovídal, jak by měl vypadat „moderní“ operační systém
  • Nejzajímavější jsou aktualizace bez restartu
  • Moderní systém má být neustále připojený, využívat AI a komunikovat všemi možnými prostředky

I když Microsoft oficiálně ukončil svoje snahy o získání pozice ve světě chytrých mobilních telefonů, stále mu zůstává velký díl v operačních systémech pro tablety, notebooky a nejrůznější konvertibilní zařízení. Všichni tak nějak cítí, že tato kategorie elektroniky má trochu jinou filozofii než desktopové počítače, ale oboje obvykle přichází se stejným operačním systémem. Toho například využívá Google se svým Chrome OS, který se zvláště u levných zařízení dere do popředí.

I z toho důvodu se čekalo, že by Microsoft mohl v dohledné době představit operační systém pro tuto kategorii zařízení s přihlédnutím na rozvoj internetu věcí. Toho jsme se na letošním Computexu sice nedočkali, ale zato se Microsoft na svém blogu rozpovídal o tom, jaké vlastnosti by takový operační systém měl mít.

Microsoft

Asi nejzajímavější je příslib, že by se „moderní operační systém“, jak je zde označován, měl aktualizovat zcela automaticky, na pozadí a bez zásahu uživatele. O tom, že proběhla aktualizace se tak vlastně ani nedozvíte, pokud po tom nebudete pátrat. Další předností by mělo být zabezpečení ve výchozím režimu. To znamená oddělení dat od operačního sytému, výpočtů od aplikací a antivirovou ochranu po celou dobu životnosti zařízení. Termín „always connected“ už Microsoft používá nyní a v budoucnu by to pro uživatele mělo znamenat, že mu bude jedno, jestli je zrovna připojený přes 5G, LTE nebo Wi-Fi – všechno na jeho počítači bude neustále fungovat.

Další sliby jako by byly přehlídkou těch největších „buzzwordů“ poslední doby. V moderním operačním systému nesmí chybět umělá inteligence, pokročilá spolupráce s cloudem a také podpora všech možných vstupních prostředků – nejenom klávesnic a myší, ale také per, hlasu, dotyku nebo dokonce jen pohledu.

Diskuze ke článku
Jaroslav Hronek
Jaroslav Hronek
Jdi do háje, ty poslední hřebíčku. Windows 10 jsou jsou nejlepší, co tu kdy bylo.
pet
zrovna microsoft tak bude radit :-) win 7 byly posledni dobre. win 8 slatanina a win 10 jeste horsi prospikovany spamem a blotwarem. posledni hrebicek do rakve by byly reklamy..
M
To sú tak všeobecné kecy až je to smiešne. Microsoft a jeho Windows sú za zenitom a pre stále väčšiu časť užívateľov už skoro nič neznamenajú. Systém, ktorý špehuje svojich užívateľov / vlastníkov si môžu strčiť za klobúk.
Mio
Aktualizovať na pozadí a bez možnosti čo i len pozastaviť aktualizácie. Tak sa mi začiatkom týždňa začal aktualizovať Win 10 + Office 365 a CPU vyťažené na 100% a to mám Core i7 4770. Po aktualizácií všetko v normále. To sú tie ich aktualizácie na pozadí, o ktorých sa človek ani "nedozvie".
MS má bordel komplet vo všetkom, od Windows 10 pre používateľov až po korporátne aplikácie a idú tu vypisovať o tom jak by mal moderný systém vyzerať, keď sami v ničom systém nemajú.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze