Unikátní Oppo Find X má problém s ohýbáním

5
Unikátní Oppo Find X má problém s ohýbáním
  • Technologicky pokročilý smartphone Oppo Find X má zásadní problém s odolností
  • Pod tlakem se telefon nenávratně ohýbá

Od aféry „bendgate“, kterou si prošel Apple s iPhonem 6 Plus, si většina výrobců dává na problém s ohýbáním telefonů pozor. Snaha o co největší displej a nejtenčí tělo vedla k tomu, že se telefon mohl pod určitým tlakem ohýbat a dokonce poškodit. Tomuto problému se výrobci snaží zabránit dostatečným vyztužením těla kovovými částmi. Populární kanál Jerry Rig Everything však nyní přišel s odhalením, že Oppo u svého modelu Find X takovou ochranu neimplementovalo.

Ve videu se můžete podívat na celou řadu testů, které odhalují výdrž předního a zadního skla či odolnost plastů proti poškrábání. Nás však bude zajímat jeho závěr, který ukazuje, jak snadné je telefon ohnout a zlomit. Model Find X je zajímavý především pro svůj výsuvný mechanismus, díky kterému nabízí bezrámečkový design i bez vykousnutí displeje („notche“). Paradoxně se však zdá, že tento unikátní mechanismus není příčinou snadného ohýbání telefonu, ale nedostatek kovové výztuže uvnitř. I po ohnutí navíc výsuvná kamera fungovala správně.

Ohnutí rámu telefonu pak zapříčiní popraskání displeje, který se stane nepoužitelným. V tomto ohledu by do budoucna mohla být přínosem implementace ohebných displejů, na kterých někteří výrobci již pracují.

Telefony velmi často nosíme v kapse, čímž je na jejich displeje a rám vyvíjen tlak. Drtivá většina telefonů tento tlak zvládne. Horší je to samozřejmě v případě zadní kapsy, kdy si na telefon můžeme snadno omylem sednout. Po zmíněné kauze si většina výrobců dává pozor, zdá se však, že Oppo v tomto případě odolnost telefonu značně podcenilo. Pochybnosti také stále panují nad spolehlivostí a výdrží vysouvacího mechanismu, i když to ukáže až čas.

Technické parametry Oppo Find X

Kompletní specifikace
Konstrukce156,7 × 74,2 × 9,6 mm, 186 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 6,4" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát20 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 845, CPU: 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 630
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 128 GB / 256 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 8.1
Akumulátor3 730 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Mio
Čo je na ňom technologicky pokročilé? Výsuvný mechanizmus s rotujúcim závitom? ???? Je to len ďalší čínsky nepodarok hrajúci sa na niečo výnimočné.
Jiří
Jenže ohýbací displeje budou implementovány jen u telefonů, u kterých bude ohýbání záměrné. Jednak kvůli ceně a jednak by i výrobce veřejné přiznával, že se ohnutí může stát. Ani jedno není žádoucí.
Radůz
Jen tak pro info...NFC NEMÁ!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze