Huawei možná (ne)předstihne Samsung se skládacím telefonem

aktualizováno
Huawei možná (ne)předstihne Samsung se skládacím telefonem
  • Nové telefony s ohebným displejem připravují Samsung i Huawei
  • Dle úniků se Huawei pokusí představit ten svůj dříve
  • Nejnovější informace však tvrdí spíše opak

Aktualizováno 17. 9. 2018

Nové informace naznačují, že Huawei prozatím není v pozici, že by v případě ohebnému telefonu dokázal předstihnout Samsung. Za vším lze najít společnost BOE, která se zabývá výrobou OLED displejů. Ohebné OLED panely však výrobci dělají zatím problém a nedokázal by pokrýt poptávku od Huawei. V současné době navíc Huawei „hlásá“, že na ohebné zařízení nebudeme muset čekat další rok. K představení tedy dojde v roce 2019, ale je dost možné, že až po Samsungu. Jihokorejský výrobce vše směřuje k prvním měsícům roku 2019.

Původní informace z 27. 7. 2018

Samsung již delší dobu nepochybně pracuje na skládacím telefonu. Již příští rok na veletrhu CES v Las Vegas by se měl ohebný či skládací telefon, přezdívaný Galaxy X, konečně představit. Některé zprávy hovoří o tom, že názvem bude spíše Galaxy F (ve smyslu „fold“, tedy „skládací“). Tak či onak, nejnovější zákulisní úniky ukazují, že Samsung bude mít překvapivého soupeře.

Na svém skládacím telefonu s ohebným displejem údajně pracuje také Huawei. Stejné zdroje zároveň hovoří o tom, že se čínský výrobce pokusí telefon představit ještě před Samsungem. Představení bychom se tak měli dočkat již na samém začátku roku 2019. Jisté je, že první může být jen jeden a Huawei by tímto krokem získal marketingovou výhodu.

Ne všechny úniky se nakonec potvrdí a půl roku je dlouhá doba na to, aby výrobci změnili své plány, třeba v případě, že se vyvíjená technologie neosvědčí (jako u čtečky otisků prstů v displeji Samsungu Galaxy Note 8). Jisté ovšem je, že nás telefony s ohebnými či skládacími displeji čekají poměrně brzy. Tomuto tématu jsme se rovněž věnovali v mobilecastu #149.

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
A bude jim to i fungovat? Tohle od nikoho nekoupi ani neokopiruji.
Róbert
Ten Huawei je už trápny. Vo všetkom chcú byť prví ale nikdy s ničím sami neprídu. Príde nejaký únik zo Samsungu alebo Apple a oni rýchlo rýchlo, nech to máme skôr. Úbohé, čudujem sa, že to vôbec niekto kupuje...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze