Samsung se pochlubil nerozbitným OLED displejem

5
Samsung se pochlubil nerozbitným OLED displejem
  • Nový ohebný panel odolá pádům z výšky téměř 2 metrů bez úhony
  • Prošel i testem úderu gumovou palicí

Samsung se dnes ve tiskové zprávě pochlubil zbrusu novým ohebným OLED displejem, který by měl být ze strany uživatele zcela nerozbitný. Robustní plastový modul je dle ředitele divize Samsung Display vhodný právě pro smartphony, neboť je lehký, průhledný a dosahuje tvrdosti, která se blíží klasickému sklu.

Nový panel již podstoupil přísné testy odolnosti založené na vojenských normách stanovených Ministerstvem obrany USA, ve kterých obstál. Základem je pád na zem z výšky 1,2 metru, a to v součtu 26 pokusů, přičemž se měnila okolní teplota od 71 °C až po –31 °C. I poté displej nadále korektně fungoval. Posléze bylo testování ještě opakováno z výšky 1,8 metru a znovu nebyly shledány žádné známky poškození. Displej nadále fungoval. Na videu výše můžete vidět i test, při kterém je do displeje několikrát udeřeno gumovou palicí a opět vypadá zcela v pořádku.

Diskuze ke článku
M
Asi byste si měli nastudivat, co je to tvrdost a jak se měří. Rozhodně se nedá měřit ani posuzovat úhodem gumovou paličkou a tvrdosti skla rozhodně nedosahuje ani vzdáleně.
NevestaNaHrasku
Vždyť Samsung do těch displejů tluče už od dob Omnie HD (což je cca 10 let, možné i déle). :-D
HeXXX
"A skláři nebudou mít co žrát" :D
M.
Nerozbitný displej ????
To bylo malo....

Půjčte mi ho a ja vám ho rozbiju jednou ránou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze