Únik videa ukazuje vzhled i funkce Fitbit Charge 5

aktualizováno
1
Únik videa ukazuje vzhled i funkce Fitbit Charge 5
Fotografie: Fitbit
  • Novinka by mohla vyměnit černobílý displej za barevný
  • Představení bychom se mohli dočkat ke konci října
  • Video ukazuje jednotlivé funkce

Aktualizováno 24. 8. 2021

Po prvotním úniku vzhledu chytrého náramku tu máme dokonce video, které zachycuje nejenom jeho vzhled, ale formou reklamního spotu prezentuje i jeho hlavní přednosti.

Krátké video míří hlavně na sportovní nadšence a lidi s aktivním životním stylem. Tomu odpovídá i výbava, která zahrnuje senzor EKG a také senzor EDA, který, zjednodušeně řečeno, monitoruje úroveň stresu. Činí tak pomocí měření elektrodermální aktivity – jinými slovy, funkce nervů mění elektrické vlastnosti kůže a ty se pak dají zachytit. Další funkce zahrnují vestavěnou GPS, 50m voděodolnost, monitorování 20 různých druhů cvičení a výdrž na nabití kolem jednoho týdne. Potěší i nízká cena, která byla stanovena na 179 dolarů, což s českou DPH znamená necelých 5 tisíc korun. Nicméně to vypadá, že pro plné využití všech funkcí bude potřeba mít předplacený program Premium.

Původní informace z 17. 8. 2021

Fitbit Charge 4 je tady s námi už přes rok, a tak se pomalu začíná spekulovat o jeho nástupci. Známý „únikář“ Evan Blass představil rendery zařízení, o kterém tvrdí, že má stejný vzhled jako připravovaný Fitbit Charge 5.


Pokud se jeho předpověď splní, pak to bude velice elegantně vypadající zařízení. Lesklá plocha na boční straně může skrývat senzory například pro EKG nebo poslouží k ovládání.

Výbava spekulovaného FitBit Charge 5 je totiž velkou neznámou, z obrázku lze odvodit pouze to, že novinka opustí typický černobílý displej a nabídne barvy. Také si lze povšimnout data 23. října. Za předpokladu, že nejde o náhodu, by to mohlo být i datum představení nového náramku.