Tým Projektu Ara pracuje také na mobilním oxymetru

O Projektu Ara se toho hodně namluvilo a hodně napsalo, přesto je však u veřejnosti spojován pouze s možností nakonfigurovat si vlastní telefon. Cílem celého projektu je však jít ještě dál, kam se současným mobilům ani nesní. Demonstrací může být kupříkladu modul na měření hladiny kyslíku v krvi.

Paul Eremenko, který má v Googlu na starosti vedení Projektu Ara, se snaží vést celý projekt k co největší otevřenosti. Jak uvedl na konferenci Engadget’s Engage, nejvíce ho na celém projektu zajímá jeho přínos pro zdravotnictví. Zde je podle něj velký prostor na to, jak změnit životy lidí k lepšímu. Pro úplnost dodejme, že před příchodem do Googlu pracoval Eremenko jako zástupce ředitele agentury DARPA, která stojí v pozadí tak převratných vynálezů, jako je internet nebo GPS.

Paul Eremenko
Paul Eremenko (vpravo), představuje mobil s oxymetrem. A jaké další zajímavé příslušenství si dokážete představit?

Aby svá slova podpořil praktickou demonstrací, ukázal na konferenci modul fungující jako pulzní oxymetr. Stačí na svítící červený bod přiložit prst a za chvíli se dozvíte, jaká je vaše hladina kyslíku v krvi.

Padla také slova o nasazování celého projektu do praxe. Pilotní provoz technologie má být spuštěn někdy ke konci roku 2015. Co přesně to bude zahrnovat, bychom se mohli dozvědět už v lednu, kdy se odehraje další vývojářská konference Projektu Ara.

TIP! Stejnou funkcí, tedy oxymetrem, je vybaven i Samsung Galaxy Note 4.

TIP! Mohlo by vás dále zajímat:

Zdroje: venturebeat.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze