Yezz oznámil výrobu modulů pro Project Ara od Googlu

3

O mobilním výrobci Yezz, který pochází z Miami, jste možná ani neslyšeli. Přesto se těší růstu a nyní se rozhodl angažovat do Projectu Ara, tedy projektu modulárního telefonu. Bude vyrábět komponenty, ze kterých následně telefon složíte.

O výrobci Yezz jste mohli hlasitěji slyšet zkraje letošního roku. Na veletrhu CES 2015 v Las Vegas totiž prezentoval své portfolio, které čítá nespočet modelů s Androidem, Windows Phone i Firefox. Stánek výrobce nám tak rozhodně nemohl uniknout a jeho novinky jsme si i vyzkoušeli. Telefony této značky včetně těch s Windows Phone mají navíc už brzy vstoupit i na český trh.

Yezz

Znovu bude o Yezz slyšet i na další akci, veletrhu MWC 2015 v Barceloně. Zda představí nějaké své novinky, prozatím známo není, nicméně již nyní výrobce v tiskové zprávě prozradil, že se hodlá angažovat do projektu modulárních telefonů. Vše odstartoval Google, který projekt pojmenoval Project Ara. Podstatou projektu je možnost si poskládat telefon z různých modulů dle vašich představ. Právě Yezz by měl tyto moduly vyrábět a dát tak vzniknout prvním skládatelným modelům. Nebude však jediný, například modul fotoaparátu už ukázala Toshiba.

První ukázky prototypů by měly být viděny již právě na zmíněném veletrhu v Barceloně, který oficiálně začíná 2. března 2015 a na který se chystá samozřejmě také redakce mobilenet.cz.

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
DNA
Vyborne, pekne se nam Ara rozjizdi. At zije inovace ;-)
nototo
To bude mít každý modul logo svého výrobce?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze