Toshiba ukazuje funkční fotoaparát pro Project ARA

3

Projekt modulárního telefonu pojmenovaný jako Project ARA nabývá čím dál tím konkrétnějších rozměrů. Po tom, co jsme mohli sledovat funkční prototypy v praxi, se pomalu ukazují jednotlivé moduly. Toshiba například ukázala, jak to celé bude fotografovat.

Project ARA má hodně podob. V první řadě šlo o to udělat telefon s cenou pod 50 dolarů a zprostředkovat tak možnosti mobilní komunikace i obyvatelům třetího světa. Vypadá to ale, že se dočká daleko širšího využití: jako další odvětví se plánuje zdravotnictví, je však docela možné, že i běžní uživatelé dostanou splněný sen: moci si sestavit smartphone na míru svým potřebám.

Toshiba ARA

Důležitou součástí telefonů jsou dnes i fotoaparáty a ARA samozřejmě nemůže zůstat pozadu. Funkční modul s fotoaparátem tak představila Toshiba. V základní verzi má rozlišení 13 Mpx, připravují se i verze s pěti megapixely a také čelní snímač s 2 Mpx.

jak si můžete prohlédnout na videu, práce jsou stále ještě v experimentální fázi, takže není zdaleka jasné, kolik bude výsledný produkt stát a kdy bude uveden do prodeje.

TIP! Modulární smartphone Project Ara ze všech stran

Zdroje: phandroid.com, toshiba.semicon-storage.com