Project Ara opět na scéně: první modulární telefony již příští rok

15

O modulárním telefonu známém jako Project Ara nebylo dlouho slyšet a teprve nyní přichází Google s novinkami. Na Projectu Ara stále aktivně pracuje a verze pro vývojáře přijde v posledním čtvrtletí tohoto roku. Telefony určené běžným spotřebitelům se objeví už příští rok.

O modulárním telefonu od Googlu jsme prakticky od konce minulého léta neměli informace, až se zdálo, že Google se chystá celý projekt potopit. Na letošním Google I/O už ale společnost opět přesvědčovala technologický svět, že na Projectu Ara stále pracuje a prvních telefonů pro vývojáře se dočkáme již koncem tohoto roku.

Svoje tvrzení Google ještě podpořil videem, které ukazuje všechny výhody modulárního telefonu. Ten si uživatel bude moci přizpůsobit dle svých požadavků a jednotlivé moduly měnit i za pochodu bez nutnosti telefon vypínat. Veřejnost by si technologickou skládačku měla užívat již během příštího roku, konkrétní časové období však již Google nezveřejnil.

Zdroje: androidcommunity.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Jeryk
Sledoval jsem ten projekt od začátku a nechápu, proč s tím tak čekají. Podle mě to je parádní nápad na originální telefon, který si každý bude moct udělat ještě originálnějším. Bral bych všemi deseti.
lol
Ak to výjde a bude to také ako hovoria (resp. dosť blízko tomu) tak to beriem. Veľmi sa mi ten koncept páči. Napr. Chcem dobru kameru a vela baterky. Tak šup 3 moduly s baterkov a jeden s kvalitnou kamerou
ANO
Je to vyslovene vysmech vsem lidem .... pouzijeme tam android, ktery donuti uzivatele stejne kupovat novy telefon 2x rocne .... vymenny a opravitelny telefon po zaruce je nocni murou vyrobcu, stejne jako stale aktualni windows, kdy clovek meni telefon jen kdyz potrebuje novy HW, coz v dnesni dobe muze byt klidne za 10 let a ne za pul roku jako u androidu. Takze vyrobci se do toho nikdy nepohrnou, pokud teda gugl neslibi, ze nepujde aktualizovat a vse zustane pri starem jen prodaji vice kokotin/el. odpadu do tohoto nesmyslu. Pokud by mel byt telefon skutecne stylem PC (coz uz jenom z hlediska bezdratovych siti a jejich kompatibility proste neni mozne), tak potrebuje windows a podporu dalsich 10 let a ne system, ktery je neaktualni uz kdyz sjel z linky a bez moznosti updatu .....
Absolon Novak
Absolon Novak
Naposledy upraveno: 24. 5. 2016 16:07
Až uvidíte první ceny modulů, pochopíte, že Ara v základní výbavě s fotomodulem bude stát více než iPhone.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze