Video ukazuje bootování prototypu skládacího smartphonu Ara

13

Project Ara, který vyvíjí Google a který umožní poskládat si smartphone z jednotlivých modulů, je toužebně očekáván celou řadou potencionálních zájemců. Ukazuje se však, že to není úplně snadný úkol. Vývoj však pokračuje a na internetu se objevilo video, které zachycuje prototyp při nabootování. Google také chystá druhou verzi vývojářského kitu.

Google ve středu zároveň zveřejnil pozvánku na druhou konferenci Project ARA Module Developers Conference, která se bude konat 14. ledna 2015 v kalifornském Mountain View a bude přenášena do kanceláří Google v New Yorku, Buenos Aires a Londýně. Další akce se shodným obsahem pro asijské vývojáře se pak bude konat o týden později, 21. ledna, v Singapuru, která bude přenášena do Bangalore, Tokia, Taipeie a Šanghaje.

Google si od těchto akcí slibuje, že přinese project Ara blíže k vývojářům a podnítí je k vývoji dalších modulů. Konference by měla být především zaměřena na příští hlavní verzi Ara Module Developers Kit (MDK) – verze 0.20. Kromě toho by zde však měly zaznít i bližší informace o raných plánech na pilotní uvedení na trh v roce 2015.

Project ARA

TIP: Project Ara: moduly bude možné měnit za provozu

První informace o projektu Ara se objevily letos v dubnu. Jeho cílem je vytvořit doma sestavitelný telefon za nízkou cenu, který by si uživatel sestavil z konkrétních součástkových modulů, jež potřebuje a které odpovídají jeho potřebám tak, aby zbytečně neplatil za nic, co nepotřebuje.

Zdroje: plus.google.com, thenextweb.com, youtube.com

Diskuze ke článku
x
Přesně dle předpokladu je to velké, je to hnusné a beztak to bude (navzdory infu v článku) i drahé. Moc naděje do toho nevkládám.
apear
Už se těším na aktuálně populární testy ohybové pevnosti :-D. Praktické využití toho konceptu si i přes svou poměrně bujnou fantazii nedokážu představit.
Satai
Porad cekam, kdy Google prehodi vyhybku a ukaze se, ze to dela kvuli necemu jinemu nez telefonu. Wearable koncipovane jako batmanovsky utility belt?
Sranda
Projekt od Googlu vyviji na Windows 8 - x krat jsem na videu videl PC(ktere je podle Googlu mrtve) s Windows 8, ktery nema budoucnost rovnez dle Googlu. Proc to nematlaji na Tamtungu s Androidem nebo na tabletu s Androidem nebo na uzasnem Chrome OS ? Ze by ty dva OS co se produktivity tyce byly uplne na h*vno

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze