Twitter testuje noční režim pro svou mobilní aplikaci

2

Populární aplikace Twitter by se v dohledné budoucnosti mohla dočkat nejen změn designu, ale také přidání nového nočního režimu, který by byl šetrnější k vaším očím. Nasvědčuje tomu testování vývojářů.

V aktuální a všem přístupné podobě využívá Twitter klasické bílé pozadí a černý font písma. Na tom není nic špatného, vše je přehledné. Na druhou stranu bílé plochy nejsou v noci zcela ideální a patrně si toho jsou vědomi i samotní vývojáři. V Alpha verzi Twitteru totiž aktuálně testují nový noční režim, který by změnil pozadí na tmavě modré a font písma naopak na bílý. Tato kombinace je mnohem citlivější k lidským očím. V Alpha verzi není možné noční režim nijak vypínat a je automaticky aktivní během nočních hodin. Tato skutečnost by se však při případném veřejném nasazení jistě změnila.

TIP! Twitter přestane do limitu 140 znaků počítat fotografie a odkazy

Noční režim a možné změny designu v testovací fázi

Kromě nočního režimu je ve hře také změna designu aplikace. Dojít by mělo k přehlednějšímu rozdělení jednotlivých kategorií do záložek. Přesunu by se mohla dočkat i nabídka doplňujícího nastavení, u které někteří hlásí přesun na levou stranu do tzv. hamburger menu.

Stáhnout Twitter

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: 9to5google.com, phonearena.com