Twitter přestane do limitu 140 znaků počítat fotografie a odkazy

Někým nenáviděný a někým naopak vychvalovaný limit 140 znaků v případě sociální sítě Twitter se brzy dočká dílčích změn. Twitter i nadále bude média, nadšence do technologií, hudební interprety či obecně uživatele v počtu znaků limitovat, nově se však do již zmíněného počtu znaků nebudou počítat odkazy na webové stránky či fotografie. A to údajně již brzy.

Limit 140 znaků je v případě sociální sítě Twitter přítomen od úplného počátku. Běžný text však postupem času doplnily zmínky dalších uživatelů skrze klasický zavináč, odkazy na webové stránky, fotografie, videa a další média. Omezení směrem k počtu znaků však zůstalo nezměněno. Je sice pravdou, že Twitter v předchozích letech začal odkazy na webové stránky zkracovat či umožnil nahrávání více fotografií, přesto právě tato dvě „rozšíření“ krátkých zpráv, alias tweetů, uživatele ve výsledku mohou omezovat. I proto se nyní objevila zpráva, že se Twitter rozhodl právě odkazy a fotografie ze 140 znakového limitu odstranit.

Twitter - přidání tweetu

V praxi to bude jednoduše znamenat, že když k tweetu přiložíte jakýkoli odkaz či fotografii, médium již nebude zabírat aktuálních 23 znaků v případě odkazu, respektive 24 znaků v případě obrázku. Nebude se tak do několikrát zmiňovaného limitu počítat. Uživatel tak bude mít o něco větší prostor se vyjádřit a nebude se muset rozhodovat, zda má k tweetu přiložit odkaz či fotografii, nebo raději ušetřit několik znaků pro vlastní text.

Tato změna by dle neoficiálních informací měla na sociální síť Twitter dorazit během následujících dvou týdnů. Zda se tak opravdu stane se tak dozvíme vskutku brzy. V nedávné době se navíc spekulovalo, že by Twitter měl limit 140 znaků uvolnit až na 10 000 znaků, a to pravděpodobně skrze poznámku, která by se dala k tweetu přiložit. Spekulaci však následně vyvrátil sám zakladatel Twitteru, Jack Dorsey.

Stáhnout Twitter

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: bloomberg.com, theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze