Nová sezóna Fortnite je ve znamení Marvelu. Hráči na iPhonech mají smůlu

Nová sezóna Fortnite je ve znamení Marvelu. Hráči na iPhonech mají smůlu
Fotografie: gamesradar.com
  • Epic Games vydává aktualizaci Fortnite Kapitola 2, sezóna 4
  • Ústředním tématem bude komiksový svět hrdinů Marvel
  • Aktualizace však nedorazí na žádné zařízení od Applu

V současné době se hra Fortnite řadí mezi ty jednoznačně nejpopulárnější. Pokud jste o ní ještě vůbec neslyšeli, možná vás však zasáhl spor mezi Epic Games, což je společnost, která za vývojem hry stojí, Applem a Googlem. Epic Games se rozhodlo postavit dominantním obchodům Googlu a Applu, což vyústilo k odstranění hry Fortnite nejen z AppStoru, ale také z obchodu Google Play. Zatímco uživatelé Androidu si hru mohou nadále stáhnout přímo z oficiálních stránek Epic Games, případně se titul nadále nachází například v obchodě Galaxy Store od Samsungu, uživatelé Apple zařízení si hru nemají možnost nijak stáhnout.

Celou situaci ohledně hry Fortnite pro vás velmi podrobně rozebral kolega Petr Vojtěch v obsáhlém videu, kde se na celou problematiku nahlíží z více různých úhlů.

Apple vs. Epic – komentář

Zásadní věc se odehrála i včera, kdy Epic Games na svých stránkách oznámil vydání nejnovější aktualizace hry s označením v14.00, která přináší v rámci Kapitoly 2 sezónu 4. Jejím ústředním motivem budou komiksoví hrdinové ze světa Marvelu. Nejnovější aktualizace se však neobjeví uživatelům zařízení Apple, neboť aktualizaci aplikace, která není v obchodě AppStore, Apple nedovolí. Nejnovější verze hry tak dorazí všem, vyjma uživatelů iOS a macOS.

Fortnite

Pokud vlastníte zařízení s iOS/macOS, můžete nadále využívat starší verzi hry s označením v13.40. Zádrhel přichází v momentě on-line hrání, kdy se hráči na zařízeních Apple budou moci utkat jen s hráči na stejné platformě. Multiplatformní hraní již nebude k dispozici. Pakliže jste si Fortnite na iOS či MacOS stáhli před odebráním z obchodu, lze si hru opětovně stáhnout skrze zálohu, opět však pouze ve starší verzi v13.40.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze