Top Apps: vaření s Androidem

1

Vánoce jsou již na obzoru a s tím souvisí kromě dárků a ozdob samozřejmě také spousta jídla. Dnes si tedy za pomoci našich Android zařízení trochu zavaříme a podíváme se na aplikace, které vám pobyt v kuchyni trošku ulehčí. Všechny aplikace budou samozřejmě také hezky v češtině, abyste u vaření nemuseli luštit druhý jazyk.

Top Apps: vaření s Androidem

sRecepty

Nejprve si projdeme recepty ve známé aplikaci sRecepty, která je jednou z největších knihoven nepřeberného množství jídel. Ostatně už na přehledné úvodní obrazovce s různými kategoriemi můžeme vidět, jakými počty receptů se aplikace chlubí. Dělení tu máme dle různých příležitostí – kuchyně, diety či dokonce finanční náročnosti jídla.

sRecepty

Swipnutím zleva otevřeme hlavní nabídku, odkud si můžeme nechat zobrazit recepty podle již zmiňovaných kategorií, data přidání, případně jen zdravá jídla či si je nechat rozdělit podle ingrediencí. Můžeme si však odsud nechat zobrazit i pár zajímavých článků o jídlech nebo velmi užitečné videorecepty, které vás provedou krásně krok po kroku vařením.

sRecepty

Samotné recepty jsou stručně popsány včetně přehledného seznamu ingrediencí, které lze jedním klepnutím přidat do nákupního seznamu. Ten si můžete následně samozřejmě otevřít a dále upravovat, pokud chcete. Pod recepty lze objevit také užitečné komentáře a recenze od ostatních uživatelů.

Stáhnout sRecepty

Google Play (zdarma)

Fit recepty

Můžete však chtít jen recepty, které jsou v souladu se zdravým životním stylem a právě od toho jsou Fit recepty. Opět tu máme nabídku těch nejnovějších či nejpopulárnějších receptů i možnost si je protřídit dle různých kategorií jako nápoje, snídaně, svačiny a podobně.

Fit recepty

Recepty jsou opět velmi stručně popsány a některé ingredience můžete dokonce okamžitě objednat po internetu klepnutím na ikonku koupit, která vás přenese do webového obchodu. Pokud vám nějaké jídlo zachutnalo, můžete si ho samozřejmě přidat do oblíbených, ale k tomu se musíte zaregistrovat do aplikace pomocí Facebooku či emailu.

Stáhnout Fit recepty

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

My CookBook

Do třetice si založíme vlastní kuchařku díky aplikaci My CookBook. V této aplikaci si můžete jednoduše vytvořit vlastní recepty se vším, co k tomu patří a navíc lze přidat i ilustrační obrázky, hodnocení a jednoduše si je uložit pro příště. Zároveň si sem můžete přidat také recepty přímo z webu od ostatních lidí pomocí URL adresy nebo si importovat vaší digitální kuchařku.

My CookBook

V hlavní nabídce je dělení aplikace na moje recepty či recepty od přátel, jelikož je možné jídla velmi jednoduše sdílet s ostatními. Je také možné odsud vytvořit velmi rychle nákupní seznam, který je velmi pěkně zpracovaný, či si nechat rozdělit své recepty podle kategorií. Ony kategorie si můžete následně klidně i mazat a přidávat podle vlastních potřeb.

My CookBook

Pokud však chcete také přístup k funkci plánovače jídla či synchronizaci aplikace s webovým rozhraním na vašem stolním počítači, je nutné si za pár korun zaplatit prémiové členství. I zdarma se však jedná o velmi schopnou a užitečnou aplikaci, díky které můžete dát sbohem papíru a tužce a nosit si své recepty vždy po ruce a sdílet je snadno navzájem s přáteli.

Stáhnout My CookBook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)