Top Apps: správa financí na Androidu

17

Správa peněz není nic snadného, ale nepochybně užitečného a určitě se každému z nás hodí mít přehled v našich příjmech a výdajích. Můžeme tak vědět nejen o všem, co nakupujeme a za kolik, ale spoustu lidí mohou aplikace pro správu financí motivovat i k většímu šetření. A jelikož se nám Vánoce nenápadně blíží a trocha peněz navíc se bude určitě hodit, pojďme si ukázat, jaké aplikace vám utrácení pohlídají nejlépe.

Už jsme si řekli, že dnešní aplikace jsou navržené speciálně pro snadnou správu peněz. Tentokrát jsme si však stanovili jeden důležitý požadavek pro všechny představené aplikace. Jelikož jde o vcelku komplikovanou věc a je nutné všemu opravdu výborně rozumět, musejí být všechny aplikace kompletně v češtině. Proto u nás tedy nenajdete populární Monefy, Expense IQ nebo Money Manager.

Top apps: finance

Wallet

Wallet je asi tou nejstahovanější aplikací v našem úzkém výběru. Takové popularitě se těší zejména díky své jednoduchosti, faktu že je zdarma a v poslední verzi i díky příkladnému využití Material designu. Zaznamenávat si v ní můžete nejen peněžní výdaje a příjmy, ale i služby, za které byly peníze utraceny, případě i místo, kde jste platili a k tomu můžete přihodit i nějakou přílohu navíc, třeba fotku účtenky nebo objednaného jídla. Navíc můžete platby sdílet i s vašimi přáteli či si nově přímo do aplikace integrovat bankovní účet.

Wallet

Chybět nemůže ani grafické zobrazení všech příjmů a výdajů. Zkrátka se dá v této aplikaci proklikat ke spoustě podrobných informací o všem možném. Co ovšem Wallet odlišuje od ostatních, je možnost zadat trvalé příkazy či dluhy a upravovat si hlavní stránku pomocí různých widgetů. Narazit tu můžete i na funkci pro sledování záruky vámi koupeného produktu, dluhů nebo si můžete přímo v aplikaci vytvořit nákupní seznam. A veškerá vaše data lze exportovat do PDF, Excelu či formátu CSV. Pokud chcete neomezený počet účtů a ještě pár funkcí navíc pro větší přehled, můžete si platit i pravidelné předplatné aplikace. To můžete obnovovat měsíčně nebo ročně a na výběr je hned ve třech balíčcích - Individuál(pouze pro vás), Pár (pro vás a partnera/ku) či Rodina(až pro 5 členů rodiny).

Stáhnout Wallet - Finance a rozpočet

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Spendee

Další v pořadí je stále populárnější tuzemská aplikace Spendee, která je rovněž zdarma. Nenabízí sice tolik funkcí a možností jako Wallet, ale na druhou stranu si vás může získat svou extrémní jednoduchostí a přehledností. Nejste totiž všude obklopeni malými čísly a nemusíte se proklepávat skrz tuny pro vás nepotřebných informací. Zde je vše hezky přehledné a velké. Ano, třeba takové trvalé příkazy nebo záruku do aplikace nezanesete, ale pro drtivou většinou uživatelů minimálně do začátku bohatě postačí.

Spandee

Prostě jen zadáte částku a kategorii výdeje či příjmu, případně si vytvoříte vlastní, přidáte lokaci či fotku a aplikace vám vyhodí krásný přehled, jeden nebo dva grafy rozdělené na různá období a máte hotovo. Samozřejmě je možné se přihlásit k vámi vytvořenému účtu pro synchronizaci nebo vytvořit více rozpočtů pro různé potřeby, jako je třeba domácnost, práce, dovolená atd. Exportovat svá data můžete bohužel pouze do Excelu či formátu CSV. PDF nám tu tentokrát chybí. I zde si však můžete zakoupit za zhruba 50 Kč na měsíc Pro verzi, která přidá zejméná možnost založit neomezený počet peněženek/účtů a rozpočtů.

Stáhnout Spendee

Google Play (zdarma) App Store

Moje finance

Poslední aplikací v našem výběru jsou poměrně nové Moje finance, které jsou někde na půl cesty mezi dvěma předešlými aplikacemi. Aplikace je stále poměrně jednoduchá a přehledná, ale nabízí o trošku podrobnější informace a funkce, jako jsou třeba trvalé příkazy, hromadná historie pohybů peněz, převody, záloha dat či již tradiční import a export.

Moje finance

Je toho zkrátka trošku víc než ve Spendee a hlavně třeba takové kategorizování plateb v ní můžete mít opravdu podrobné díky možnosti přidat nejen kategorii, částku, datum a název, ale i podkategorii, různé tagy a kratičkou poznámku. Bohužel je to ale vykoupeno neschopností přidat fotografii či lokaci. I tak je to ale rozhodně konkurenceschopná aplikace, která jde zlatou střední cestou. Obsahuje sice občas otravné reklamy, kterou jdou odstranit tučným příplatkem 130 korun, ale i přesto je to zajímavá alternativa k aplikacím podobného druhu.

Stáhnout Moje finance

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
Michal
Mám vyzkoušené Moje účty a můžu říct, že jsem nenašel lepší. A je česky.
Demeter
Tak uživatelé Androidu jsou většinou bezdomovci nebo žijí od výplaty k výplatě, tedy myslím sociální dávky. Takoví lidé podobné aplikace nepotřebují.
nlanklaionmio
kdo to mysli se spravou svych financi vazne, pouziva Excel a v nem ma pripraveny "sesit" na miru. Tyto aplikace jsou jenom hracky pro deti, vzdy neco chybi a neco mohlo byt udelane lip, a nejlepsi reseni je: udelat si to sam - v Excelu.
Martin
Dobré téma.
V tomto se delší dobu plácám. Je pár aplikací,co mi vyhovují ale jak zasvěcení vědí, tohle musí sedět i druhé polovičce a to bývá kámen úrazu.

Musí být jednoduchá a přehledná, jinak se na to většina holek vykašle.
I proto si jsem jistý, že nlanklaionmio mnoho expů v tomto směru nemá :)

Otestuji tu první ...


Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze