Top Apps: nejlepší video editory pro Android

6

V letech se konečně začalo na našich telefonech vyvíjet nejen focení, ale také natáčení videa. Vylepšení se dočkal jak formát, díky 4K, Full HD při 60 FPS či slow-motion, tak i samotné funkce natáčení v podobě manuálního režimu, jako má třeba loňské LG V10. A jelikož z výroby nám často pořádné editační aplikace chybí, podíváme se dnes na tři patrně nejlepší aplikace na úpravu videa pro Android.

Top Apps: videoeditory pro Android

KineMaster

První video dne nám setřihne možná ta nejlepší aplikace na editaci videa v Google Play vůbec – KineMaster. S touto aplikací můžete vytvářet velmi dobře vyhlížející foto a video montáže. Můžete v ní vytvářet projekty z videí z vaší galerie a poté je upravovat ve velmi propracovaném a srozumitelném prostředí. Aplikace je přitom mířena spíše na trochu zkušenější uživatele v úpravách videa, ale do začátku vám pomůže velmi jednoduchý poradce úpravou, díky kterému máte koláž hotovou za chviličku.

KineMaster

Pracovat můžete na časové ose přidáváním různých efektů, nálepek, zvukových klipů či dokonce ručně kreslených obrázků. Jak efektů, tak přechodů je tu přitom opravdu spousta, plus najdete v aplikaci integrované i nahrávání hlasu, což vám umožňuje komentovat video přímo v aplikaci. Přidat můžete samozřejmě i různé typy textu a exportovat lze až ve Full HD rozlišení. KineMaster je zkrátka špička v oblasti editace videa. A moc často se tu nesetkáte ani s dokupováním různých efektů. Pokud však chcete odstranit vodoznak z videa, připravte si 98 korun měsíčně, čímž získáte Pro verzi včetně pár dalších vylepšení navíc.

Stáhnout KineMaster

Google Play (zdarma)

PowerDirector

Další na našem seznamu je velmi podobně zaměřený PowerDirector vyvíjený společností Cyberlink, která stojí třeba i za softwarem PowerDVD pro Microsoft Windows. Stejně jako v předchozím případě i zde naleznete vcelku čisté a profesionálně působící prostředí. Stejně tak i funkce jsou velmi podobné jako u KineMasteru. Jen tady nenaleznete žádného pořádného průvodce a aplikace vás zkrátka hodí do vody a vy se musíte naučit plavat vesměs sami.

PowerDirector

Opět tu máme spoustu efektů, přechodů a obdobných funkcí, avšak určitě si všimnete, že mnoho z nich je zamčených a můžete si je za pár korun dokoupit. Aplikace je opravdu velmi schopná, avšak chce to opravdu čas, jelikož je ovládání občas zkrátka trošku těžkopádnější. Premium verze tu je sice na rozdíl od KineMasteru formou pouze jednorázové platby ve výší zhruba 170 korun, ale zde vám neodemyká jen odstranění vodoznaku, ale také umožní překrývání dvou videí a hlavně odemkne export ve Full HD rozlišení. Ano, zde bohužel na video ve Full HD zadarmo rychle zapomeňte.

Stáhnout PowerDirector

Google Play (zdarma)

VivaVideo

O závěrečný střih dnešního seznamu se postará v porovnání s předešlými giganty poměrně mála aplikace VivaVideo. Právě ta vyskočí jako první, pokud do našeho českého Obchodu Play napíšete video editor a má to svůj důvod. VivaVideo je v porovnání s předešlými editory velmi jednoduchá a prostá aplikace, VivaVideo se navíc ze všech tří nejvíce hodí na telefon a nikoliv tablet. Je tu přehledné vertikální prostředí a střih s překvapivou spoustou skrytých možností a najdete tu i vlastní obchod. Jde však především i tak hlavně o rychlost a jednoduchost. Určení této aplikace napovídá i limit videa na maximálně 5 minut ve standardní verzi zdarma.

VivaVideo

Aplikace zkrátka není na žádné velké stříhání, ale na krátká nekomplikovaná videa, která můžete ihned sdílet na různé sociální sítě. Export je však zatím možný pouze maximálně v HD rozlišení. Velmi dobré přirovnání pro tuto aplikaci je Instagram. VivaVideo je video editor asi ve stejném stylu, jako je Instagram editor fotografií – jednoduchý a pro každého. I zde si lze formou balíčků trochu připlatit za pár extra funkcí. Pokud chcete odstranit vodoznak, musíte utratit 55 korun a za stejnou cenu si můžete nechat odstranit i 5minutový limit videí nebo odemknout 6 editačních nástrojů navíc. Nebo investujte hned 85 korun a odemkněte tak všechny tři předešlé balíčky najednou.

Stáhnout VivaVideo

Google Play Google Play (zdarma) App Store App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
plejtvak
Používám vidtrim pro. Full verze za 50 kč. Jednorázově. Velmi jednoduchá a šikovná apka.
Lounas_CZ
Myslim ze jeste lepe je na tom aplikace Quik, ktera umi jeste vetsi rozliseni nez FullHD a pokud vim je zadarmo.
P.
Dobrý den, chtěl bych strihat 4k30fps videa na mobilu Xiaomi redmi note 8 pro a nevím jaký program je idealni na strihani( zvladne ten mobil 4k30fps video sestrihat? Jaký program pro 4k videa na mobil?)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze