Top Apps: nejlepší video přehrávače pro Android

12

V minulém díle jsme se podívali na ty nejlepší aplikace pro editaci videa a dnes na toto téma navážeme. Video už máme sice hezky sestříhané, ale musíme se na něj také v něčem podívat. Proto jsme pro vás připravili přehled těch nejlepších video přehrávačů z obchodu Google Play, s kterými nebude problém přehrát cokoliv, na co si jen vzpomenete.

Top Apps: nejlepší videa přehrávače pro Android

MX Player

Začít nemůžeme ničím jiným než evergreenem a průkopníkem mezi Android video přehrávači, kterým MX Player bezesporu je. Tato aplikace byla dlouhou dobu na Androidu králem přehrávačů a nelze se tomu divit. Podporovala mnoho formátu videa mnohem dříve, než něco takového konkurenci vůbec napadlo a byla jednou z prvních aplikací, která nabízela věci jako například vícejádrové dekódování či hardwarovou akceleraci a další vychytávky.

MX Player

Jako první MX Player přišel také s gesty, jako je pinch-to-zoom pro přiblížení videa, vodorovný posun, který vám video jednoduše přetáčí či posun nahoru a dolů vlevo, jenž vám změní úroveň jasu, zatímco stejné gesto vpravo vám změní úroveň hlasitosti. Navíc tu máme širokou podporu různých formátů titulků, jejichž velikost a další vlastnosti lze upravit, najdeme v něm i dětský zámek pro přehrávání jen povolených videí a pokud si to situace žádá, lze snadno stáhnout přídavné kodeky. Aplikace je zdarma, avšak musíte se vypořádat s trochou reklam, kterých se zbavíte až po zakoupení PRO verze za 170 Kč.

Stáhnout MX Player

Google Play Google Play (zdarma)

VLC

Zapomenout nesmíme ani na krále přehrávačů na počítačích, který si teprve poměrně nedávno prorazil svou cestu i na Android. Řeč je samozřejmě o proslulém přehrávači VLC, který si velmi rychle vybudoval skvělou pověst i v obchodě Google Play. Má pár originálních funkcí, jako je třeba schopnost streamovat videa přímo z URL adresy a může přehrávat i trochu obskurnější video formáty jako například DVD ISO.

VLC

Na rozdíl od většiny přehrávačů má navíc všechny potřebné kodeky zabudovány přímo v sobě, takže není nutné žádné dodatečné stahování. Mezi další možnosti můžeme počítat i podporu titulků, plnou podporu různých médií včetně audia a dokonce i vícestopého audia. A pokud si chcete vyzkoušet ty nejnovější funkce dříve než ostatní, lze si stáhnout i VLC beta. Jak beta, tak standardní aplikace je zdarma.

KMPlayer

Poslední video dne si zapneme v povedeném přehrávači KMPlayer. Ten přináší především velmi intuitivní design, ve kterém se nikdo neztratí a k tomu vypadá opravdu pěkně. Aplikace je zkrátka nádherně přehledná, videa si můžete ukládat jako oblíbená pro ještě snazší přístup a při přehrávání máte na obrazovce spoustu ovládacích prvků. Dokonce tu fungují i stejná gesta jako v případě MX Playeru. Gestem vlevo tedy ovládáte jas, vpravo hlasitost a horizontální posun přetáčí video.

KMPlayer

Bonusem je unikátní funkce v podobě vyskakovacího okna. Jednoduše stačí klepnout na ikonku při přehrávání videa, to vám vyskočí do okna a vy už si můžete na mobilu dělat, co jen chcete a video máte stále na očích. Okno si lze samozřejmě přetáhnout, kam jen chcete a dokonce jej můžete i upravit na libovolnou velikost. Možné je se za necelých 70 korun zbavit reklamy a získat pár výhod navíc díky PRO verzi, není to však opravdu nutné. Pokud chcete zkrátka jednoduchý, schopný a pěkný video přehrávač rozhodně KMPlayer nepřehlédněte.

Stáhnout KMPlayer

Google Play Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
kvok
Včera jsem si zrovna stáhl VLC a ta gesta mě nehorázně otravovala, jenom jsem sjel prstem shora na zjištění času a hned se mi měnilo nastavení. Bych osobně radši ocenil nějaký hezky vypadající přehrávač bez těchto rádoby praktických funkcí (ale se stejně dobrou podporou kodeků).
David Novotný
David Novotný
Dobrý den, "Top Apps" na iOS už nebudou?
čtenář
KMPlayer nepřehrával 4k video !.Kostičkování videí
Redmarx
Mam takovy dotaz castecne mimo tema na redakci, zajimalo by me, jestli autor clanku p. Srajer je Android nebo nejaka jina umela inteligence, pripadne je to programator, co ji naprogramoval. Protoze pokud jsou tyhle clanky tvoreny automaticky vytahem obsahu z Google Play, tak tomu dost tleskam.
---
Jen teda doufam, ze to fakt nekdo nepsal ruco, protoze to by bylo naopak odst tragicky. V clanku naprosto chybi srovnani jednotlivych videoplayeru. Proste by to chtelo, aby nekdo fyzicky nainstaloval ty playery u sebe na smartphone nebo tablet a spustil v kazdem to same video a pak rekl nejaky verdikt.
---
Ja jsem to totiz udelal a zjistil jsem, ze VLC vyuziva vykon procesoru priblizne 2,5x vic nez MX player, takze abyste prehrali na obou to same video plynule, tak na VLC potrebujete 2,5x vykonejsi telefon (tablet) a navic vam to sezere mnohem vic energie.
Takze ano, graficky je VLC vyborne, gesta skvela, ale narocnost na vykon a baterku tragicka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze