Top Apps: nejlepší aplikace na dovolenou pro Android

1

V dnešním dílu našeho seriálu zamíříme na dovolenou a představíme čtveřici aplikací, které by vám na cestách rozhodně neměly chybět. První pomůže při rozmýšlení kam se vydat a jaká místa na cestách navštívit, druhá zbaví stresu z balení, třetí pomůže s placením a díky té poslední se domluvíme i s domorodci.

Top Apps – dovolená s Androidem

TripAdvisor

Nejprve si představíme velmi populární a užitečnou aplikaci pro každého, kdo chce vyrazit na zaslouženou dovolenou. TripAdvisor je v podstatě váš průvodce po místních restauracích, hotelích, památkách a dalších zajímavých místech.

TripAdvisor

Díky této aplikace si můžete listovat skrze 225 milionů různých recenzí, fotek a videí přímo od uživatelů, přičemž se samozřejmě stačí přihlásit a můžete hodnotit jednotlivá místa i vy a pomoci tak dalším cestovatelům. Najít v aplikaci lze i nejnižší ceny letenek, nejlepší hotely, restaurace řazené podle typu jídla či ceny a další dostupné aktivity ve vašem okolí, které si můžete filtrovat pomocí nepřeberného množství kritérií. Dokonce ani taková rezervace hotelu, restaurace či letenek není s touto aplikací problém. Stačí pár klepnutí a vše je zařízeno.

Stáhnout TripAdvisor Hotels Flights

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

PackPoint

Stres z balení známe asi všichni. Neustálé přemýšlení, zda máme určitě vše potřebné a při cestě si opakujeme, jestli jsme něco přeci jen nezapomněli. S tímto by měla pomoci relativně neznámá aplikace PackPoint.

Stačí jednoduše vytvořit nový profil výletu společně s jeho destinací, délkou pobytu, cílem cesty a typem aktivit, kterým byste se rádi věnovali. Aplikace poté vytvoří na míru šitý odškrtávací seznam věcí a zavazadel, přičemž bere v potaz, zda cestujete pracovně či za účelem dovolené, typ a množství oblečení k zabalení založené na aktuálních předpovědí počasí pro danou destinaci, druh vašich aktivit, které chcete na místě provozovat a mnoho dalších faktorů. Můžete si ovšem vytvářet i vlastní specializované profily pro častější používání.

PackPoint

Aplikace je opravdu povedená a užitečná, avšak zatím není bohužel přeložena do českého jazyka a je tedy potřeba alespoň částečná znalost angličtiny. Na druhou stranu pokud umíte alespoň trochu anglicky, nebude pro vás problém aplikaci používat a určitě ji shledáte užitečnou. Vývojáři navíc na aplikaci pilně pracují, takže v budoucnu není čeština vůbec vyloučena.

Stáhnout PackPoint

Google Play App Store

XE Currency

Při každé návštěvě cizí země je důležité mít samozřejmě i přehled o místní měně a moci si přepočítat ceny na koruny. Přeci jen minimálně za pár věcí budete muset platit vždy. XE Currency je výborná aplikace pro rychlé přepočítání měny a sledování kurzů, která má v sobě vše, co jen budete potřebovat.

XE Currency

XE Currency podporuje přes 130 světových měn, přičemž může najednou sledovat deset z nich, takže není problém mít přehled i při velkém cestování po více zemích. Kurzy se pravidelně aktualizují dle vámi zvolených intervalů a navíc si aplikace ukládá kurzy vámi posledně navštívených měn, aby byly kdykoli k dispozici i offline pro případné přepočítávání peněz. Nepotřebujete tedy být neustále připojeni k internetu, abyste zjistili, kolik vlastně přesně stojí v českých korunách to tričko, co se vám tak líbí.

Stáhnout XE Currency

Google Play Google Play (zdarma) App Store Microsoft Store

Google Překladač

Nyní, když už máme vše potřebné, tak by se hodilo alespoň trochu vyznat v místní řeči a jen málokterá aplikace by byla pro tento cíl lepší než Google Překladač. Ten může být totiž velmi dobrým společníkem k vašim osobním znalostem cizího jazyka.

Google Překladač

Nejužitečnější je Překladač zejména pro překlady slov či kratších vět, kdy budou překlady nejpřesnější. Kromě překladu ručně zadaného textu umí překládat i to, co vyfotíte. Stačí jednoduše namířit kameru vašeho telefonu na text, například nějakou značku nebo třeba menu v restauraci, a Google vám vše hezky rychle přeloží. Překládat umí navíc poměrně dobře i klasické mluvené slovo, takže si s cizincem můžete částečně popovídat i bez znalosti místního jazyka. Možné je si uložit i off-line slovník, ukládat si fráze do oblíbených nebo si přehrát výslovnost již přeloženého textu. Je to zkrátka povinná aplikace pro všechny cestovatele.

Stáhnout Google Translate

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
ANO
"Google Překladač" jiste neni povinna aplikace pro vsechny cestovatele, jenom ti nenarocni, kterym staci android. Ve windows je tahle vec standardne uz roky primo v systemu, ale mnozi muzou namitnout, ze specialni extra hloupa aplikace na to chybi:o) LOL:)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze