Top Apps: doporučujeme aplikace na předpověď počasí pro Android

16

V dnešním dílu našeho seriálu Top Apps se podíváme, jaké je venku počasí a pokusíme se vám poradit ty nejlepší aplikace na předpověď počasí pro váš Android, aby vás už nikdy žádná přeháňka nepřekvapila. Své předpovědi nám dají hned čtyři aplikace, které mohly v obchodě Google Play uniknout vašemu zraku, ale rozhodně si pozornost zaslouží, jelikož každá nabízí něco originálního a sobě vlastního.

Top Apps: počasí pro Android

YoWeather

Jako první nám dám svou předpověď povedená aplikace YoWindow, která se snaží zaujmout zejména svým originálním pojetím zobrazování aktuálního počasí.

YoWeather

Místo grafiky využívající různých ikonek, které reprezentující mraky, slunce, sníh či déšť, využívá tato aplikace ke své prezentaci počasí velmi pěkná kreslená prostředí plná animací a dokonce i zvukového doprovodu, která reprezentují skutečné venkovní podmínky ve vaší lokaci. Vybrat si přitom můžete z různých pozadí: město, venkov, letiště a pár dalších.

Hlavní vlastností této aplikace je překrásná animace plynutí času a změn počasí z hodiny na hodinu. Stačí prstem swipnout do strany a vidíte, jak se celé pozadí probouzí k životu. Prohlédnout si takto můžete samozřejmě počasí v různých hodinách i dnech.

YoWeather

YoWindow je zkrátka opravdu velmi unikátní a dobře promyšlenou aplikací, která nejen že vypadá dobře, ale je i neuvěřitelně jednoduché jí používat. K dispozici je na Google Play zdarma nebo v placené verzi (za necelých 100 korun) bez otravných reklam.

Stáhnout YoWindow

Google Play Google Play (zdarma)

Simple Weather

Druhou aplikací je Simple Weather. Při prvním pohledu přijdou na mysl slova ultra jednoduchá a neuvěřitelně čistě zpracovaná. Přesně takhle nějak by mohla vypadat aplikace na počasí, pokud by se jednou Google rozhodl udělat samostatnou aplikaci.

Simply Weather

Jak už název sám napovídá, zde se s žádnými komplikovanými grafy a hromadou různých tabulek nesetkáme. Namísto toho tvůrci plně přijali myšlenku Material Designu a postavili na jeho základu opravdu pěknou a přehlednou aplikaci pro ty z vás, kteří chtějí, aby jejich zařízení působilo co nejčistším dojmem Androidu přímo od Googlu.

Bohužel je tím aplikace tak trochu sama proti sobě. Její jednoduchost je totiž v místech opravdu na škodu, najde se zde jen aktuální počasí a předpovědi na dalších pár dní. Kvůli tomu postrádá některé vlastnosti a informace, které jiné aplikace z dnešního výběru nabízejí. Popularitu jí ovšem zaručují velmi pěkně zpracované widgety pro vaši domovskou obrazovku.

Simply Weather

Pokud však hledáte zkrátka jen jednoduchou aplikaci, co vám ukáže jen počasí na dalších pět dní bez zbytečností všude okolo, má pár pěkných widgetů a je ve vašem oblíbeném Material Designu, je Simple Weather rozhodně dobrou volbou.

Stáhnout Simple Weather

Google Play

MORECAST

MORECAST je rozhodně tou nejrozsáhlejší a nejdetailnější aplikací na našem seznamu. Přitom si však stále zachovává přehlednost díky zaměření na scrollování, na což vývojáři často rádi upozorňují.

MORECAST

Pohyb v aplikaci je tedy velmi jednoduchý. Uvítá vás současný stav počasí a při posunování dolů narazíte na detailnější informace o dnešní předpovědi, kde můžete strávit opravdu mnoho minut, jelikož informací a různých grafů je tu neskutečné množství.

Posunete se znovu dolů a uvidíte stejně obsáhlou předpověď na zítřek a následně i na pozítří. Dalším scrollováním se dostaneme až na stručnější předpovědi na dalších sedm dní, živou mapu vývoje počasí a různé sociální prvky, jako jsou třeba lokální fotografie od uživatelů, webkamery ukazující současné počasí či navigace, která vám pomůže naplánovat vaší cestu za krásného počasí.

MORECAST

MORECAST je zkrátka plný takovýchto detailních informací, avšak zároveň pro to neobětuje jednoduchý a hezký vzhled, ve kterém se určitě každý rychle zorientuje.

Stáhnout MORECAST

Google Play

Weather 360

Poslední dnešní předpověď bude pocházet od aplikace, kterou používám osobně ze všech nejraději. Jde o Weather 360, která se zaměřuje zejména na vzhled a widgety.

Weather 360

Pro většinu lidí bude asi největší předností její vzhled, který je v podstatě kombinací animací/kreslené grafiky z YoWindow a rozsáhlého použití Material Designu, jako tomu je u Simple Weather. Výsledkem je neskutečně okouzlující aplikace, která je velmi pěkná a zároveň má více funkcí a informací než již zmiňovaná Simple Weather.

Kde však tato aplikace opravdu září a liší se od všech ostatních, jsou widgety a jejich rozsáhlé možnosti přizpůsobení. Ať už se jedná o malý widget v notifikační liště nebo o velký widget přímo na vaší domovské obrazovce, upravit můžete jejich barvu, celkové téma a ikonky, jaké informace bude zobrazovat, styl hodin, rozvržení a stáhnout si můžete i další, přičemž vývojáři přidávají obsah poměrně často.

Weather 360

Weather 360 se tedy stává jasnou volbu pro ty z vás, kteří nepohrdnou Material Designem a hlavně rádi používají widgety, které si mohou navíc v této aplikaci upravovat jak jen chtějí a mít tak zcela vlastní unikátní vzhled.

Stáhnout Weather 360

Google Play

Diskuze ke článku
Redmarx
V České republice bych na počasí doporučil aplikace Aladin, Meteor a In-počasí.
Sam
In-počasí.
Redmarx
Co se týka celosvětových aplikací, tak doporučuju aplikaci Počasí XL Pro:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.exovoid.weather.app&hl=cs

Mrkněte na počet hodnocení zde doporučovaných aplikací a mnou doporučované aplikace. (Skoro by se chtělo říct, že autor dostal úkol, vyhledal namátkou pět aplikací a článek byl za půl hodky na světě, nic proti autore, ale uznej, že aplikace která má 250.000 hodnocení se skórem 4,4 ti ve výčtu poměrně dost chybí.)
kleinak
Nenavážejte se do redakce, třeba redaktor dala hledat do google a tohle mu vylezlo za 1sekundu.
Přece nechcete, aby s tím člověk ztratil celý den .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze