TOP 10 nejstahovanějších her a aplikací. Máte je v mobilu taky?

TOP 10 nejstahovanějších her a aplikací. Máte je v mobilu taky?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nejstahovanějším aplikacím vévodí sociální sítě
  • Nejpopulárnější hrou je roky populární běhačka
  • Netflix je nejoblíbenější streamovací aplikací

Rok 2022 je již definitivně za námi, a tak se můžeme podívat i na to, co si do svých kapesních počítačů, rozumějte mobilních telefonů, stahujeme. Několik různých žebříčků připravila agentura Apptopia. Nejprve začneme celosvětově nejstahovanějšími aplikacemi obecně, kam tedy spadá jakýkoliv program v obchodech. Proto by vás nemělo překvapit, že se v tomto žebříčku TOP 10 vyskytují i hry. Na prvních třech pozicích však figurují sociální sítě, a to TikTok, Instagram a WhatsApp.


Druhá statistika se zaměřuje již na TOP 10 her, které jsme nejvíce stahovali v roce 2022. Žebříček nepřekvapivě ovládá již roky známá běhačka SubwaySurfers, která si připsala přes 300 miliónů stáhnutí.


V případě hudebních aplikací, a to ať už jde o prostý poslech, úpravu či stream, je dominantní aplikací v žebříčku TOP 10 Spotify. S 238 milióny stažení nechává veškeré konkurenty v dané kategorii zcela za sebou.


Nakonec se podíváme na TOP 10 zábavních aplikací, kam Apptopia zařazuje trošku překvapivě i TikTok, díky čemuž kategorii dominantně ovládá. Pakliže bychom si jej odmysleli, ovládá žebříček Netflix. Vyskytuje se v něm však i Disney+ a HBO Max, tedy dominantní hráči v tomto segmentu.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze