Tone e20: s tímto telefonem nahotu nevyfotíte, ač byste se snažili sebevíc

7
Tone e20: s tímto telefonem nahotu nevyfotíte, ač byste se snažili sebevíc
  • Zařízení Tone e20 rozpozná pomocí umělé inteligence nahotu na fotografiích
  • S telefonem tak nelze pořídit erotické snímky

Nahota na internetu má spoustu podob a většinou se nevyhne cenzuře. Ať už jde o sociální sítě nebo většinu internetových médií, všichni se snaží eroticky laděné fotografie a obsah obecně nějakým více či méně úspěšným způsobem cenzurovat. Pochopitelně existují i servery, které z nahoty a erotického obsahu žijí...

Spousta lechtivých fotografií je navíc pořizována telefony, jejichž fotovýbava se v průběhu let neustále vylepšuje. Pokud se tak zletilá osoba rozhodne vyfotit se „v rouše Adamově“ a zveřejnit tyto fotografie na internetu, nedá se proti tomu nic namítat, neboť se předpokládá, že dobře ví, co dělá. Čím dál tím častěji se však také lze setkávat s případy, kdy jsou fotografie nahých osob zveřejněny bez jejich svolení a mnohdy o tom dotyční ani nevědí.

Podobný případ popisuje i žurnalistka Sophia Ankel na serveru theguardian.com, která jednoho dne na internetu natrefila na intimní fotografie, které kdysi zaslala svému bývalému příteli, jenž je následně zveřejnil. Nahé snímky přitom podle výzkumu childnet.com zaslala blízké osobě více než polovina teenagerů ve Velké Británii a dá se předpokládat, že na dalších místech na světě nebude situace diametrálně odlišná. Takovéto případy mohou navíc v extrémních případech vést až k sebevraždě osoby, jejíž snímky se na internet dostaly.

Tone e20

A pravděpodobně právě kvůli takovýmto případům zneužití se rozhodl japonský výrobce Tone vyplnit díru na trhu a představit opravdu netradiční telefon s označením Tone e20, který pomocí umělé inteligence zabrání pořizování nahých fotografií.

Jakmile tak s telefonem pořizujete fotografii, automaticky rozpozná, zda se v záběru nachází něco nepatřičného a zamezí tomu, aby byl takovýto snímek vůbec uložen do fotogalerie. Uživatel, jak uvádí tech.sina.com.cn, tedy nemůže pořizovat nahé fotky své ani jiných osob.

Tone e20

Zařízení vybavené trojnásobným fotoaparátem a 6,26" HD+ displejem o poměru stran 19,5:9 může navíc odeslat upozornění na jiný telefon, pokud se uživatel Tone e20 pokusí nahou fotku vyfotit. Výrobce tak evidentně cílí na rodiče, kteří takto mohou mít chování svých ratolestí lépe pod kontrolou.

Z další výbavy stojí za zmínku čipset MediaTek Helio P22 doplněný o 4 GB operační paměti a 64GB úložiště. Fotoaparát se pak skládá z hlavního 13Mpx snímače, kterému dělá společnost 12Mpx objektiv a 2Mpx kamerky pro bokeh efekt. Na přední straně je ve výřezu 8megapixelová selfie kamerka.

Tone e20

Smartphone Tone e20 stojí 19 800 japonských jenů, což je v přepočtu zhruba 4 100 korun bez daně. Pokud vás zařízení zaujalo, budete si pro něj však muset zaletět do Japonska, neboť se nikde jinde neprodává.

Diskuze ke článku
Pesedm
Hahaha zrovna Japonci... jedni NEJ úchýláků...
Covername
Asiatům stačí když to nemá makro.
Lukáš
U japonce se není čemu divit. Jejich sexuální pezverza co předvádějí, patrně nechctějí nikde moc šířit. Z tohoto pohledu jsou oproti zbytku světa, jaksi na jiné vlně. Takže se nedivím, k nim to sedí.
Marky Mark
Jestli se toho chytí i ostatní, tak už si ani starou nevyfotim v pelechu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze