Máte rádi exotiku? Leica v Japonsku představila unikátní fotomobil s 1" senzorem

8
Máte rádi exotiku? Leica v Japonsku představila unikátní fotomobil s 1" senzorem
Fotografie: Leica
  • Leica Leitz Phone 2 je referenčním telefonem společnosti Leica, za výrobou však stojí Sharp
  • Novinka má 1" fotosenzor i špičkový displej s jasem až 2 000 nitů
  • Telefon bude dostupný bohužel pouze v Japonsku

Málokdo ví, že společnost Leica, která v minulosti spolupracovala s Huawei a relativně nedávno uzavřela partnerství s Xiaomi, má také svůj vlastní „referenční“ smartphone s názvem Leitz Phone 2, který je učený pouze pro japonský trh.

Leica Leitz Phone 2

Smartphone, který v názvu nese příjmení zakladatele společnosti, se přitom odlišuje od konkurence již na první pohled. Design je vskutku originální s neobvykle hranatými okraji hliníkových rámečků, které mají navíc po stranách vroubkování pro jistější držení. Záda pak zdobí kromě masivního kruhového fotomodulu a loga výrobce rovněž matná skleněná povrchová úprava s ochranou v podobě Gorilla Glass (nespecifikovaného typu).

Leica Leitz Phone 2

Výrobce se chlubí rovněž tím, že si design kompletně sám navrhl v Německu, ovšem za výrobou zařízení stojí japonský Sharp, což je možná jeden z důvodů, proč zůstane novinka limitovaná pro japonský trh. Zpět však k fotovýbavě, která se skládá z hlavního snímače o ohniskové vzdálenosti 19 milimetrů, světelnosti f/1.9 a rozlišení 47,2 megapixelů. Senzor má navíc velikost jednoho palce, díky čemuž by měl zajistit podstatně vyšší kvalitu výsledných snímků, na jejichž podobě se bude podílet také procesor Snapdragon 8 Gen1. Zajímavě vypadá rovněž pouzdro, na které je možné nasadit krytku fotoaparátu.

Neméně působivý hardware na uživatele čeká na straně přední, kde je 6,6" IGZO OLED panel s ochranou Gorilla Glass (výrobce není konkrétní a nesdělil, o jaký model skla se přesně jedná). Špičkový je rovněž maximální jas s hodnotou až 2 000 nitů, rozlišení 2 730 × 1 260 pixelů či podpora 120Hz obnovovací frekvence. Přímo v obrazovce pak je rovněž čtečka otisků prstů, ovšem telefon zvládá také rozpoznání obličeje, i když jen 2D.


Do zařízení o celkových rozměrech 161 × 77 × 9,3 mm a hmotnosti 211 gramů se podařilo vměstnat rovněž 5 000mAh baterii a nezapomnělo se ani na certifikaci zvýšené odolnosti, konkrétně IP68 a dokonce i IP5X. Vskutku náročné uživatele jistě potěší i přítomnost 12 GB RAM či velkorysé 512GB úložiště s podporou paměťových karet.

Nakonec se sluší zmínit, že za selfie kamerku výrobce nasadil 12,6Mpx fotoaparát s PDAF ostřením, ohniskem 27 milimetrů a světelností f/2.3. Novinka má jít do prodeje 18. listopadu za blíže nespecifikovanou cenu.

Leica Leitz Phone 2

Rozměry161 × 77 × 9,3 mm, 211 g
DisplejOLED, 6,6" (2 730 × 1 260 px)
Fotoaparát47,2 Mpx
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GB, microSD
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
Dobrý úderný prostředek.😂 Jaký má vůbec smysl udělat displej se zaoblenými rohy a samotné zařízení udělat s hranami a rohy ostrými jak žiletka?
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Naposledy upraveno: 10. 11. 2022 22:23
Kéž by takové modely byly i u nás, hlavně od Sharp ten má řadu malých a výkonných mobilů a i s IP68.
PS: cenu už má: Pricing is set at JPY 225,360 which is roughly $1,540.
PS2: displej nemá 120Hz ale 240Hz. Zdroj gsmarena.
Mara Studna
Mara Studna
Ano,souhlasím,že je velká škoda,že takový produkt se nenabízí globálně,nebot by to byl zajímavý tah v rámci oproti konkurenci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze