To není Photoshop. Vyzkoušeli jsme Samsung Galaxy A9 se 4 foťáky na zádech

To není Photoshop. Vyzkoušeli jsme Samsung Galaxy A9 se 4 foťáky na zádech
  • První dojmy z italského Milána přináší fotografie i video nového Samsungu Galaxy A9 se 4 zadními fotoaparáty
  • Zahrnut je širokoúhlý senzor se 120stupňovým záběrem, teleobjektiv s dvojnásobným zoomem nebo doplňkový fotoaparát pro bokeh efekt
  • Samsung Galaxy A9 se v Česku začne prodávat v půlce listopadu za 15 tisíc korun

V italském Miláně jsme se zúčastnili globálního představení prvního telefonu na světě, který má celkem 5 fotoaparátů. 4 vzadu a 1 vepředu. Vyrobil ho Samsung, nese název Galaxy A9 a stane se nejlepším telefonem v portfoliu společnosti hned pod vlajkovou řadou S. Jaký je?

Samsung Galaxy A9 – první pohled

To nejzajímavější hned na začátek. Čtveřice fotoaparátů na zadní straně je skutečně něco, co by ještě před dvěma lety znělo hodně bizarně. A teď je to tady. Pojďme si zrekapitulovat parametry fotoaparátů:

  • Hlavní fotoaparát – 24 Mpx, optická stabilizace, f/1.7
  • Širokoúhlý fotoaparát – 8 Mpx, 120 stupňů záběr, f/2.4, bez automatického zaostřování a stabilizace
  • Fotoaparát se zoomem – 10 Mpx, 2× optický zoom, f/2.4, automatické zaostřování, bez stabilizace
  • Doplňkový fotoaparát pro zachycení hloubky scény – 5 Mpx, f/2.2
  • Selfie kamerka – 24 Mpx, f/2.0

Ve fotoaparátu je uměla inteligence s rozpoznáváním scén, kterou známe z Galaxy Note9. Celkem rozpozná 19 scén. Stejně tak umí AI poznat, že na fotce třeba někdo mrkl a navrhne vyfocení nového snímku. Výborné je rychlé přepínání mezi jednotlivými fotoaparáty. Ve zhoršených světelných podmínkách umí u hlavního fotoaparátu telefon spojit 4 pixely v jeden, a vstřebat tak více světla, což je vzhledem k už dobré světelnosti f/1.7 zajímavá funkce. V noci by měl telefon fotit skutečně dobře. Širokoúhlý fotoaparát má skutečně hodně široký záběr, se znatelným fish-eye efektem. Telefon například při focení panoramat vždy používá tento fotoaparát, takže dostanete skutečně hodně široký záběr i směrem nahoru a dolů kolmo na pohyb fotoaparátu. Čtvrtý fotoaparát je zde kvůli lepším snímkům s hloubkou ostrosti a možnosti rozmazávání pozadí.

Telefon se díky zaobleným bokům velmi dobře drží, hodně zaujme ohromný 6,3palcový displej. Má sice jen Full HD+ rozlišení, jemnost je ale dostatečná a hezky vypadají i zaoblené rohy. Díky AMOLED technologii má telefon živé barvy a pochválit musíme také jas. Samsung se stále drží svojí filozofie bez výřezů a je to dobře. Zamrzí trochu větší brada na dolní části, ale na druhou stranu toto není špičková řada S.

Zmínit musím také zajímavou modrou barvu s metalickým efektem a směsí odstínů modré. Telefon tak trochu připomíná poslední telefony Huawei a Honor, kde výrobce tento efekt používá a zákazníkům se líbí. Samsung ukázal také růžovou variantu, ta se ale zatím v Česku neukáže.

Samsung příjemně překvapil i výbavou. Na palubě je 6GB RAM a 128GB úložiště dále rozšiřitelné kartami. Samsung použil procesor střední třídy Snapdragon 660. Nechybí ani podpora rychlého nabíjení přes USB-C a dostatečná bude i 3 800mAh baterie. Zamrzí naopak absence bezdrátového nabíjení. Samsung se s novým A9 skutečně vytáhl, nasadil také ale sebevědomou cenovku, a to 15 tisíc korun. V Česku si budete moci novinku koupit v půlce listopadu v černé a modré barvě, kterou výrobce nazývá Lemonade Blue.

Technické parametry Samsung Galaxy A9

Kompletní specifikace
Konstrukce162,5 × 77 × 7,8 mm, 183 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 6,3" (2 220 × 1 080 px)
Fotoaparát24 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 660, CPU: 4×2,2 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 512
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ne, LTE: 450 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:40 hodin
Dostupnostlistopad 2018,
Diskuze ke článku
Carda
Blbě to bude vypadat i když to Photoshop bude :-D doufám že jich příští rok těch čoček přibude víc ať si když 100 lidí 100 chutí tak ať doslova :-D
Martin
Hnus a ještě k tomu bez OIS a s vysokou cenou, LG G7 daleko lepší volba.
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Lol 15k a nema bezdratove nabijeni, pritom tu byl posledne clanek jak samsung vydava nove bezdratove nabijecky a novy superdrahy telefon si s tim nenabijete ..... neni teda lepsi si pockat (typicky co druhy tyden) na nejakou slevovou akci a za stejne penize mit S9+?:o)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze