Jsou více 2 výřezy, nebo 4 foťáky?

mNews
Jsou více 2 výřezy, nebo 4 foťáky?
  • Nový telefon značky Sharp se chlubí hned dvěma výřezy v displeji – jeden dělá místo foťáku, druhý čtečce otisků prstů
  • Samsung Galaxy A9 vstupuje do prodeje za 15 tisíc korun
  • Příští rok můžeme čekat nový výkonný Snapdragon a také hru na motivy Harryho Pottera

Kalendář tvrdí, že uběhl další týden, takže pro vás mám nový mNews. Dnes si povíme o telefonu se dvěma výřezy, novém nejvýkonnějším mobilním procesoru a nakonec si trochu zakouzlíme.

Jsou více 2 výřezy nebo 4 foťáky? – mNews

Sharp AQUOS R2 Compact má dva výřezy

Někdo se předhání v počtu foťáků, jiní navyšují výřezy v displeji. Sharp Aquos R2 Compact se u nás asi prodávat nebude, ale jde o natolik podivný telefon, že by neměl ujít vaší pozornosti. Kromě tradičního „notche“ se selfie kamerou má totiž druhý, jenž skrývá čtečku otisků prstů. Díky tomu má displej 5,2 palců. Určitě nejde o žádné ořezávátko, zařízení nabídne maximální výkon, a dokonce se chlubí 120Hz obnovovací frekvencí displeje. Jisté je, telefon vypadá unikátně, taky bych ale řekl, že je dost ošklivý.

Samsung Galaxy A9 jde do prodeje

Samsung Galaxy A9 se chlubí prvenstvím. Jako první totiž nabízí hned 4 čočky zadního fotoaparátu. Tři z nich jsou reálně zajímavé. Nechybí totiž čočka pro širokoúhlý záběr, teleobjektiv s dvojnásobným přiblížením a hlavní kamera se světelností f/1.7. Zbývající čočka se stará o práci s hloubkou ostrosti a je tak trochu navíc. My telefon začínáme testovat a vy si ho už můžete koupit. 15 tisíc korun však není málo a Samsung to bude mít ve střední třídě dost těžké.

Snapdragon 8150 výkonem překoná ostatní

Snapdragon 845 se již objevuje i v telefonech s cenovkou okolo 10 tisíc a všichni očekávají nový a ještě výkonnější procesor. Tím bude Snapdragon 8150, který se právě objevil v AnTuTu, kde překonal Kirin 970 i A12 Bionic od Applu.

Harry Potter od Niantic se zpozdí

Harry Potter od tvůrců Pokemon GO letos nedorazí a jeho vydání se posouvá na příští rok. Svět kouzelníků je v ohrožení a vypadá to, že se budeme muset vypravit do světa mudlů a dát věci zase do pořádku. Datum vydání však ještě neznáme. Osobně mi to nevadí a budu rád, když jako kouzelník s telefonem v ruce vyrazím ven až za teplejších měsíců.

A to bylo pro uplynulý týden vše. Samozřejmě se toho stalo ještě mnohem více, o tom si však můžete sami přečíst na mobilenet.cz.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze