To-Do od Microsoftu je pěkné, funkce zatím postrádá

Apple aplikace týdne
4
To-Do od Microsoftu je pěkné, funkce zatím postrádá
  • Oblíbený Wunderlist již nečeká dlouhá budoucnost, místo něj přichází To-Do
  • Preview ukazuje potenciál aplikace, ale pokročilejší funkce postrádá
  • Aplikace je dostupná pro iPhone, Android a Windows 10

Velice oblíbenou aplikací pro správu úkolů je již dlouhou dobu Wunderlist. Původně německý start-up ale koupil v roce 2015 Microsoft a nyní vychází najevo, že dlouhý život již aplikaci nečeká. Microsoft totiž představil novinku s názvem To-Do, která z Wunderlistu vychází, a až dospěje, Wunderlist nahradí.

Microsoft To-Do – Apple aplikace týdne

Jakmile aplikaci otevřete, rychle si všimnete, že se zatím nejedná o hotový produkt, ale o preview, které nás má na nástupce Wunderlistu nalákat. Grafické rozhraní je velice líbivé, jednoduché a přehledné. Uživatel může úkoly jednoduše přidávat, jediným klepnutím plnit a stejně snadno také obohatit o připomínku, termín či poznámku.

Uživatel si může vytvářet i různě orientované seznamy úkolů a svou agendu si tak lépe utřídit. Ústřední seznam vám však aplikace nabízí sama. Jmenuje se „Můj den“ a okolo něho se To-Do točí. Do tohoto seznamu můžete bleskově přidávat úkoly, které jsou aktuální pro daný den.

To-Do screen 1

Seznamu pak vévodí ikonka žárovky, která Vám každý den přináší návrhy na úkoly. Prozatím funguje spíše tak, že vám k přidání doporučí úkoly, které jste nestihli splnit předchozí den. Do budoucna by ale tato funkce měla být čím dál chytřejší. Díky umělé inteligenci se aplikace bude učit z uživatelova chování a navrhovat mu úkoly na základě jeho pravidelných činností.

U vlastních seznamů lze snadno změnit jejich vzhled, nebo nastavit kritéria řazení úkolů. Pokročilejší funkce známé z Wunderlistu ale prozatím chybí. K úkolům tak nemůžete přidávat žádné podúkoly a seznamy nelze s nikým sdílet. Tyto funkce do To-Do teprve přijdou.

To-Do screen 2

Pokud chcete To-Do vyzkoušet, aplikace umožňuje import úkolů právě z Wunderlistu či Outlooku, do kterého je již nyní plně integrována. Aplikace je totiž také součástí balíku služeb Office 365. V brzké době by tedy měla být vedle Outlooku dostupná i z dalších aplikací Microsoftu.

Prozatím je To-Do dostupné na iPhonu, Androidu, Windows 10 a na webu. Pro iPad, Mac ani androidí tablety zatím aplikace přizpůsobena není.

Stáhnout To-Do

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Martin Both
Martin Both
Používám google keep a jsem spokojený není to přímo to do aplikace ale vyhovuje mi.
Steve
Používám do it tomorrow a naprosta spokojenost :)
M:(
Na čo Microsoft siahne, to do*ebe :( .. Wonderful! :-/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze