Tinder začne vyžadovat ověření pomocí vládních dokladů

Tinder začne vyžadovat ověření pomocí vládních dokladů
Fotografie: Yogas Design, unsplash.com
  • Opatření bude dobrovolné, pokud ho nepožaduje zákon
  • Má zajistit vyšší bezpečnost
  • Kritici se obávají zneužití

Populární aplikace pro seznamování Tinder v tiskové zprávě uvedla, že v následujících měsících začne po svých uživatelích po celém světě vyžadovat ověření pomocí dokumentu, který vydala vláda. Typicky se tak jedná o cestovní pas nebo v našem případě občanský průkaz. Tuto povinnost mají už od roku 2019 uživatelé v Japonsku, kteří tak musejí prokázat, že jsou starší 18 let.

Tinder tak argumentuje nejenom vládními regulacemi, ale také potřebou zajistit bezpečné místo pro seznamování a ověření uživatele je jen jednou z funkcí, která to má zajistit. Už dříve Tinder například uvedl ověřování pomocí selfie nebo zabezpečený videochat. Nahrání osobního dokladu má být prozatím dobrovolné, vyjma zemí, kde to požadují místní předpisy.

Odpůrci opatření se proto bojí, že tak mohou vzniknout potenciálně zneužitelné seznamy lidí z LGBT komunity, která je v některých zemích postavena mimo zákon nebo na jeho okraj. Na druhou stranu měly podvody v on-line seznamování za loňský rok dosáhnout úhrnné škody 300 miliónů dolarů, což rozhodně není malá částka.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze