Aplikace Tinder již nebude hrát podle pravidel Googlu. Zavádí nový způsob plateb

5
Aplikace Tinder již nebude hrát podle pravidel Googlu. Zavádí nový způsob plateb
  • Nový způsob plateb u aplikace Tinder představuje ztrátu příjmů pro Google
  • Tinder se přidal po bok vývojářů, jako je například herní studio Epic Games

Tvůrci chatovací aplikace Tinder představili nový způsob plateb, který obchází doposud standardní způsob placení skrze platformu Obchod Play. Uživatelé tak nově zadají údaje ze své platební karty přímo do aplikace Tinder, čímž Google pochopitelně přichází o část svých zisků.

Virtuální platformy s aplikacemi Obchod Play a App Store byly poprvé představeny v roce 2008 a brzy se proměnila v místa, skrze která si uživatelé dnes a denně instalují miliony dostupných aplikací. Zároveň se tak stala velmi důležitým zdrojem příjmů pro mobilní vývojáře. V poslední době však mnozí autoři již nadále nechtějí „odsypávat“ své těžce vydělané peníze do kapes provozovatelů platforem. Tinder se nyní přidává ke společnostem jako herní studio Epic Games, které svou extrémně populární hru Fortnite již dlouho nedistribuuje skrze Obchod Play, nýbrž vlastní řešení.

Google se v současnosti nemusí strachovat z markantního poklesu příjmů kvůli rozhodnutí Tinderu přejít na jiný způsob plateb. Obávat by se však měl možného dominového efektu. Pokud se obdobným způsobem v budoucnu emancipuje větší množství vývojářů, může mít Google, respektive jakýkoliv další provozovatel obdobné platformy, zaděláno na pořádný problém.

Stáhnout Tinder

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Tak na druhou stranu, proč ne? A má to výhodu i pro případ, že zase někomu v USA rupne v kebuli a bude chtít odstřihovat některé značky od systémů...
Mário
Ale bude tu ďalší problém. Ak do ďalších a ďalších app budem zadávať platobné karty výrazne stúpa riziko že uniknú. Google myslím má už tú bezpečnosť trochu lepšiu a určite bude ťažší oriešok pre hackera ako dáky malý vývojár.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze