Tim Cook na návštěvě v Bílém domě. Co řešil s prezidentem Bidenem?

2
Tim Cook na návštěvě v Bílém domě. Co řešil s prezidentem Bidenem?
Fotografie: Apple
  • Schůzky se účastnili nejvyšší zástupci největších technologických firem z USA
  • Řešili otázku bezpečnosti
  • Každá z firem přišla z návrhy, jak ji vylepšit

Kolem Applu je v poslední době pořádně rušno, tentokráte ne však díky nějakému zajímavému kusu hardwaru, ale hlavně kvůli kontroverzním zásahům do soukromí. Když pak bloomberg.com přinesl informace o tom, že se chystá schůzka CEO Applu a Microsoftu s americkým prezidentem, vyvolalo to vlnu spekulací, co po nich nejvyšší zástupce americké administrativy chce.

Podle zpráv cnmc.com byla schůzka nakonec ještě větší a kromě Applu a Microsoftu se jí účastnili zástupci Amazonu a Googlu. Hlavním bodem jednání byla kyberbezpečnost. Prezident Biden vyjádřil obavu z činnosti zahraničních hackerských skupin, které mohou vážně poškodit nejenom americký průmysl, ale i státní zřízení, například při napadení voleb.

Reakcí dotčených firem jsou prozatím vágní marketingová prohlášení. Apple například chystá „hromadné zavádění vícefaktorového ověřování, školení v oblasti bezpečnosti, odstraňování zranitelností, zaznamenávání událostí a reakce na incidenty.“ To se nemá týkat jenom Applu, ale i jeho 9 tisíc partnerů.

Amazon se zase chystá svým uživatelům zdarma rozdávat zařízení, které poslouží ke spolehlivé multifaktorové autentizaci. Microsoft pak slibuje peníze: 20 miliard na zlepšení bezpečnostních nástrojů a dalších 150 miliónů na bezpečnostní školení vládních zaměstnanců.

Diskuze ke článku
Franta Kulisek
Franta Kulisek
Asi chtel vedet, jestli uz je umela inteligence tak daleko, ze by mu ji aspon trochu dali?:o) Nebo ze Hunter ztratil ne druhy, ne treti, ale uz ctvrty notebook s inkriminujicimi informacemi a jak zabranit zverejneni?:o) Nebo se jich mozna ptal na zabezpeceni afghanistanu po tom svem totalnim fiasku .... nejspis stazeni planoval se siri nebo cortanou, ikdyz to je nepravdepodobne, ruku na srdce, ani tak by to nebylo takove fiasko.
Janek Fanek
Janek Fanek
Nevěřím, že tato schůzka byla jen jakýsi pokus o nápravu naprosto zoufale situace na webu. Je zde zajímavá poznámka o hackerech cizích zemí. Celosvětově statistiky uvádějí, že nejvíce útoků pochází ze Spojených států, co se skutečně řešilo, se asi nikdy nedozvíme. Vzhledem k současné situaci, kdy všechny tyto hackerské prostředky jsou v mnoha případech používány na špionážní účely, těžko věřit, že se něco zlepší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze