TicWatch Pro X lehce změní vzhled, nová řada přijde s řadou zdravotních funkcí

TicWatch Pro X lehce změní vzhled, nová řada přijde s řadou zdravotních funkcí
Fotografie: Mobvoi
  • Čínská firma Mobvoi chystá celou řadu nových produktů
  • Nové hodinky pro (prozatím) čínský trh nabídnou jen kosmetické vylepšení vzhledu
  • Zajímavější je spekulace o nové řadě, která by mohla hlídat srdce téměř profesionálním způsobem

Čínská společnost Mobvoi se věnuje výrobě příslušenství pro mobilní telefony a nejznámější jsou její chytré hodinky pro platformu Wear OS. Mezi touto kategorií je asi nejznámější řada Pro, která přišla s pokrokovou myšlenkou kombinace dvou displejů na sobě. Klasický AMOLED je zde doprovázen FSTN LCD displejem, jaký známe například z digitálních hodinek. Výsledkem je výborná čitelnost na světle a značná úspora energie. U posledního modelu Ticwatch Pro X, který se začal prodávat v Číně by měla baterie s kapacitou 595 mAh vydržet v kombinovaném režimu 2 až 4 dny, v režimu „hloupých hodinek“ pak až 45 dní.

Změnil se zejména vzhled, který si zakládá na moderních tenčích rámečcích. Displej má úhlopříčku 1,39" a rozlišení 454 × 454 pixelů. Hardware představuje téměř špičku současné nabídky pro Wear OS, pokud nepočítáme poslední počiny od Samsungu. Snapdragon Wear 4100 doprovází 1 GB RAM a 8 GB vnitřní paměti. I zde běží starší Wear OS 2 s tím, že k aktualizaci dojde někdy v průběhu příštího roku.

TicWatch Pro X

Hodinkám nechybí NFC odolnost podle IP68 a mají dokonce výbavu na telefonování: mikrofon, reproduktor a 4G VoLTE hovory přes LTE. Jejich čínská cena 2 399 jüanů by mohla s českou daní znamenat něco kolem 10 tisíc korun.

Technické parametry Mobvoi TicWatch Pro X

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, odolnost: IP68
Pásekkožený, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,39" (454 × 454 px), tvar: kruhový
SystémWear OS, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 5.1, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: LTE, NFC: ano
ChipsetQualcomm Wear 4100,
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor595 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
DostupnostQ4 2021, 10 000 Kč

A co se chystá dál?

Zatím však není jisté, jestli se hodinky podívají i za hranice domovské Číny. Redaktoři xda-developers.com si při analýze obslužné aplikace společnosti Mobvoi povšimli trojice nových hodinek s jiným označením: TicWatch Pro 3 Ultra, TicWatch GTH+ a TicWatch GTH Pro.

Mohlo by se tedy jednat o pokračování stávajících řad hodinek: varianta Pro přinese dvojitý displej, GTH zase obdélníkový displej. Kromě toho zpráva z průzkumu kódu zmiňuje ještě produkt pojmenovaný Apollo, který je těžké přiřadit k již existujícím zařízením. Mohlo by jít o nové hodinky nebo sluchátka.

Mobvoi App
Ke snímání informací o srdci bude sloužit senzor na boku hodinek.

Kromě toho kód aplikace napovídá i něco o nových funkcích, které by se měly týkat hlavně srdce. Vedle funkce EKG, kterou známe z jiných modelů, by měly hodinky určovat něco jako biologický věk srdce podle stavu artérií a další pokročilé parametry týkající se oběhové soustavy a jejího fungování. Jde například o schopnost srdce poskytovat okysličenou krev buňkám (eCAP) anebo zátěž srdce v závislosti na kornatění tepen (HSX).

Není jasné, kdy se hodinky s těmito funkcemi ukáží na veřejnosti, ale model Pro 3 Ultra se již objevil v několika únicích na YouTube. Je tak pravděpodobné, že se společnost bude snažit stihnout vánoční trh. Loňský vlajkový model se představoval na sklonku září.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze