Mobvoi představil TicWatch Pro 3 Ultra GPS, změn je však pomálu

Mobvoi představil TicWatch Pro 3 Ultra GPS, změn je však pomálu
Fotografie: Mobvoi
  • Hodinky se od předchozího modelu liší minimálně
  • Novinkou je podsvícení FSTN displeje s volitelnou barvou
  • Hodinky stále nabízejí Snapdragon Wear 4100 a Wear OS 2

Na vrcholných modelech TicWatch Pro od značky Mobvoi je zajímavé, že v jednom těle kombinují hned dva displeje. AMOLED doprovází FSTN displej, který je nejenom dobře vidět na přímém slunci, ale má také mnohem nižší spotřebu. Po spekulacích a představování modelů pro čínský trh jsme se dočkali nového vrcholného modelu i pro zbytek světa. Jeho plný název zní poněkud kostrbatě: TicWatch Pro 3 Ultra GPS. Zároveň to také naznačuje, že změn je skutečně pomálu a celá platforma tak i přes návrat Samsungu přešlapuje na místě.

Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS

Největší změna se dotýká FSTN displeje. Ten je od třetí generace vybaven samostatným podsvícením a u novinky si můžete vybrat i jeho barvu – na výběr máte celkem 18 možností. Stejně jako u předchozí verze lze nastavit, že podsvícení budete aktivovat otočením ruky. Jinak vše zůstalo při starém. Jako procesor zde stále běží Snapdragon Wear 4100, stejná je i hodnota RAM a ROM: 1 a 8 GB. Stejná je sestava senzorů zahrnující akcelerometr, gyroskop, senzor srdeční akce, senzor saturace, senzor Low Latency Off-Body, barometr a kompas. A nechybí ani NFC pro platby pomocí Google Pay, které oficiálně fungují i v České republice. Stejná je i míra odolnosti: IP68 s možností plavat v bazénu a také MIL-STD-810G.

Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS

Softwarová výbava zůstává také stejná, jako novinky zmiňuje Mobvoi určení stresu a „vnitřního míru“ na základě podrobné analýzy srdeční činnosti. Také připomíná, že nově je v hodinkách s WearOS dostupný offline poslech hudby ze Spotify nebo YouTube Music. Jako operační systém stále využívají Wear OS 2 s aktualizací někdy v příštím roce.

Na trh přijdou hodinky ve dvou variantách. Ty s přídomkem GPS se spoléhají na připojení pomocí Bluetooth 5.0 a Wi-Fi, pak je tu i verze s LTE. Od sebe je poznáte hlavně podle pásku. GPS verze používá materiál nazvaný Fluoro Rubber podobný silikonu, LTE verze sáhne po dříve používané kombinaci kůže a silikonu. Hodinky však používají klasický systém s 22mm uchycením pásku, takže jej můžete snadno vyměnit.

Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS

Standardní verze se už prodává na mobvoi.com, cena pro Evropu je 299 €, tedy asi 7,5 tisíc korun. Na verzi s LTE si musíme počkat do listopadu, její cenovka je pak nastavena na 360 €, což znamená něco přes 9 tisíc Kč.

Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS

Technické parametry Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS

Kompletní specifikace
Konstrukce47 × 48 × 12,3 mm, 41 g, odolnost: IP68 / MIL-810G
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: ?
DisplejAMOLED, 1,4" (454 × 454 px), tvar: kruhový
SystémWear OS, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetQualcomm Wear 4100,
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor577 mAh, nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2021, 7 500 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze