TicWatch GTH Pro jsou zaměřené na hlídání zdraví srdce a cév

TicWatch GTH Pro jsou zaměřené na hlídání zdraví srdce a cév
Fotografie: Mobvoi
  • Hodinky mají extra senzor na měření arteriálního zdraví
  • To může pomoci vylepšit sportovcům jejich výkony
  • Běží na proprietárním systému, vydrží 10 dní a jsou celkem levné

Čínská společnost Mobvoi se dostala do širšího povědomí tím, že držela nad vodou platformu WearOS i v době, kdy se od ní ostatní odvraceli. Řeší také například její zásadní nedostatek v podobě nízké výdrže zajímavou řadou hodinek s dvěma vrstvami displeje. Vedle toho má společnost také vlastní proprietární systém RTOS, právě na němž běží nově představené hodinky TicWatch GTH Pro.

Mobvoi TicWatch GTH Pro

Už na první pohled je jasné, odkud bral výrobce inspiraci v designu. Co se výbavy týče, je tento model zaměřen hlavně na monitorování zdraví. Kromě klasického senzoru na zápěstí je zde ještě další PPG senzor na boku, k němuž přiložíte pro měření prst druhé ruky. Tak lze získat informace o stavu tepen a dalších biometrických údajích specifických pro uživatele. Pouhým lehkým dotykem prstu na boční snímač mohou TicWatch GTH Pro měřit arteriální křivky uživatele – tlakové vlny založené na síle vlastního pulzu při průtoku krve tělem.

Takové podrobné informace o stavu oběhové soustavy mohou využít nejen lidé s nejrůznějšími zdravotními problémy, ale i sportovci. Těm dá připojená aplikace ještě podrobnější informace o stavu jejich oběhové soustavy a také spoustu tipů, jak vylepšit výkonnost.

Mobvoi TicWatch GTH Pro

Zbytek nabídky je celkem standardní. Hodinky zvládnou monitorovat tep, saturaci krve kyslíkem, stres, spánek a řadu sportovních aktivit. Odolnosti proti vodě činí 5 ATM a na nabití zvládnou fungovat až 10 dní. Produkt je dočasně dostupný v USA a v několika dalších zemích, na evropskou cenu si tak musíme počkat. Ta americká je 99 dolarů, tedy asi 2,5 tisíce korun i s daní.

Technické parametry Mobvoi TicWatch GTH Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce43,2 × 35,2 × 10,5 mm, ? g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: ?
Displej?, 1,55" (360 × 320 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.1, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ?
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor? mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 2:00 hodin
Dostupnost, 2 500 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze