Telegram zavádí hlasové hovory a přináší kontrolu nad kvalitou videa

1

Jedna z populárních komunikačních aplikací, Telegram, dnes dostala aktualizaci. Na tom by ještě nemuselo být nic až tak zajímavého, kdyby nebyla přidána funkce hlasových hovorů.

Na vývoji hlasových hovorů programátoři Telegramu údajně pracovali několik měsíců a po sérii testů je mohli v dnešní aktualizaci nasadit. Pro jejich funkčnost si musíte stáhnout aktualizaci na verzi 3.18. Zástupci Telegramu vychvalují vysokou kvalitu hlasových hovorů a také úroveň zabezpečení, která je shodná jako u textových zpráv. Bezpečnost si uživatelé mohou přímo během hovoru ověřit metodou samolepek. V případě, že obě strany vidí na displeji shodnou čtveřici obrázků, je zabezpečení 100%. Zvýšit zabezpečení můžete i nastavením toho, kdo vám může telefonovat.

Telegram Messenger

V současnosti jsou hovory skrze Telegram dle zástupců společnosti dostupné v Západní Evropě, ale plně funkční jsou také v České republice. Podmínkou pro uskutečnění hlasového hovoru je vyjma internetového připojení také aktuální verze aplikace. Tu musí mít obě strany. Pokud byste se pokusili zavolat kontaktu, který nemá nejnovější verzi aplikace, hovor se automaticky ukončí. V současnosti také nelze provádět konferenční hovory, vždy tak můžete, alespoň prozatím, telefonovat jen s jednou osobou. Pokud šetříte svůj datový balíček, lze v nastavení snížit datovou náročnost ve chvílích, kdy nejste připojeni na Wi-Fi.

Hlasové hovory

Neméně zajímavá novinka ve verzi 3.18 se týká posílání videí. Nyní můžete video po záznamu přímo v Telegramu upravit. Například snížit rozlišení a tím ušetřit cenná data. Před odesláním navíc můžete zkontrolovat, jak bude video u adresáta vypadat, což se také může hodit.

Úprava videa před odesláním

Stáhnout Telegram Messenger

Google Play App Store Microsoft Store

Zdroje: telegram.org