Tajné: Google možná chystá nové jednodušší ikonky (první foto)

14

Všechny operační systémy se vyvíjejí a výjimkou není ani Android od Googlu. Spekuluje se, že by v brzké době měl dorazit nový designový směr pro ikonky v čistém Androidu. Jak budou vypadat?

Google poskytuje nespočet služeb na mnoha platformách. Ikonky v operačním systému Android jsou již nějaký ten pátek neměnné. Paradoxní je, že například ikonky ve webovém rozhraní se od těch v Androidu liší. Ne nijak moc, ale liší. Příkladem budiž ikona aplikace Gmail. Ve webovém rozhraní je více uhlazená, se stínem a navíc uzavřená. Nechybí však typické, červené M. Ikona téže aplikace v Androidu také nepostrádá červené M, avšak obálka je otevřená a zmíněné M se nachází až na papíře, který vystupuje z obálky.

Spekulovaná změna by tak mohla přinést sjednocení, které by pomohlo při rychlém rozpoznávání. Dle uniklého screenshotu, který zveřejnil server AndroidPolice.com, se však zdá, že Google půjde novým směrem a budoucí ikonky dostanou nový vzhled. Většina z nich zůstane věrna současným barvám, ale výjimkou bude třeba obchod Google Play, kde se dominantními stanou modrá se zelenou. Prozatím však není jasné, zda dojde opravdu nasazení tohoto druhu.

Zdroje: androidpolice.com

Diskuze ke článku
Jiří Zábranský
Jiří Zábranský
Naposledy upraveno: 14. 4. 2014 16:03
Ikonka Google play je strašná
Lukáš
To snad ani nikoho nepřekvapí.
kubik393
Takže více křiklavých barviček pro malé dětičky. Asi jim v Googlu přebývají pastelky.
Dený
Ikonky se mi líbí, ale celkově to bude u mě v TouchWizu vypadat pěkně pitomě..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze