Tablety ZTE v Barceloně: výkonné i na koleně slepované

ZTE mělo na MWC v Barceloně opravdu bohatou přítomnost, která se neomezovala pouze na mobilní telefony. Čínský výrobce vystavoval na svém stánku i nové tablety. Některé byly zajímavé, některé slepované lepidlem, některé příliš nefungovaly a mnohdy všechno dohromady. ZTE však dokázalo, že je ambiciozní i v této oblasti.

Nepřehlédněte náš pohled na zajímavé ZTE mobily v Barceloně, který jsme vám přinesli v pátek

Stánek ZTE byl plný nejen telefonů, ale rušno bylo také v sekci tabletů. Výrobce si do Barcelony přichystal sedmipalcové i desetipalcové modely. Výbava tabletů byla poměrně zajímavá, ale ZTE má ještě co dohánět co se týče konstrukční kvality a prezentačních dovedností. Vystavovat například tablet s četnými zbytky vteřinového lepidla všude na těle nebudí příliš dobrý dojem. Kuriózní také bylo, že zástupci ZTE začali v průběhu naší návštěvy na stánku na záda některých tabletů lepit poměrně nevzhledné nálepky „Innovation by ZTE“. Důvod tohoto počínání nám zůstal utajen. Pojďme to vzít pěkně popořadě.

ZTE V70: low-endový základ s Ice Cream Sandwich

ZTE si skutečně pospíšilo a i na své nejjednodušší tablety nainstalovalo nejnovější Android 4.0. Ten běží i na tomto low-endovém přístroji V70, který má sedmipalcový displej a bohužel pouze s poměrně nízkým rozlišením. Designově nám tablet připomíná ten nejpůvodnější Samsung Galaxy Tab a vzhledem k nejnovější verzi operačního systému působí trochu podivně tři senzorová tlačítka vedle displeje. Kvůli špatnému nastavení se na displeji zobrazuje Android 4.0 v konfiguraci pro mobilní telefony, což nepotěší.

ZTE V70 – první pohled z MWC

Jak můžete vidět na videu, tablet byl ještě v prototypové fázi, kdy příliš nereagoval. Jinak ale neběžel Android 4.0 vůbec špatně a až na trhanější animace jsme se nesetkali s výraznějším problémem. Jakými parametry vlastně ZTE V70 disponuje?

  • 7 palcový TFT displej s rozlišením 800 x 480 pixelů a
  • 1 GHz procesor Qualcomm MSM7227A
  • 512 MB RAM, 4 GB ROM
  • VGA kamera na přední straně
  • GSM/3G modul

ZTE Light Tab 3 (V9S): ten kulatější a vybavenější

Ligh Tab je vybavenějším sourozencem modelu V70, který se může pochlubit jemnějším displejem a kulatějším a elegantnějším designem. Vyzdvihnout musíme i ergonomii, protože tablet má na zadní straně dvojici vyvýšených ostrůvků, kolem kterých lze tablet přirozeně uchopit a výborně tak padne do rukou. Přibyl také zadní fotoaparát a také výkon je vyšší.

ZTE Light Tab 3 (V9S) – první pohled z MWC

Dle popisků se opět setkáváme s nejnovějším operačním systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich, který běží lépe, než u V70. Na některých kusech byl ale nainstalován pouze Android 3.2 Honeycomb, upgradovatelný na novější verzi. Tabletu už chybí senzorová tlačítka a veškeré interakce se tak dějí skrze dotykový displej. Z tabletu máme poměrně dobrý pocit a při dobré cenové politice by kvalitou zpracování mohl konkurovat i zavedeným výrobcům. Níže v bodech přinášíme přehled výbavy.

  • 7 palcový TFT displej s rozlišením 1280 x 768 pixelů
  • 1 GHz procesor
  • 1 GB RAM, 16 GB ROM
  • 5 Mpx fotoaparát s autofocusem
  • 2 Mpx kamera na přední straně
  • GSM/3G modul

ZTE PF100: velké čtyřjádro s Tegrou 3

Ještě než jsme začali zkoumat tento tablet podrobněji, zaujaly nás nánosy lepidla na bocích tabletu. Působilo to, jako by před několika dny někdo opravdu tablet ve spěchu na hotelu slepil dohromady. Důvod je jasný, jedná se o velmi brzký prototyp, se kterým se chtělo ZTE pochlubit už nyní. Tablet totiž disponuje Tegrou 3, tedy čtyřjádrovým procesorem s architekturou 4 + 1 a výkonově si nezadá se špičkovými novinkami od konkurence. Tento tablet se ale začne prodávat až koncem roku 2012, kdy už výbavou nebude nijak vyčnívat.

ZTE PF100 – první pohled z MWC

Tablet ZTE PF100 má 10 palcový displej, který však nemá FullHD rozlišení. Ostatní výbava není vůbec špatná a zahrnuje dvojici fotoaparátů nebo 3G modul. Co dalšího ZTE PF100 nabídne?

  • 10,1 palcový TFT displej s rozlišením 1280 x 768 pixelů
  • 1,5 GHz čtyřjádrový procesor nVidia Tegra 3
  • 1 GB RAM, 16 GB ROM
  • 5 Mpx fotoaparát s autofocusem
  • 2 Mpx kamera na přední straně
  • GSM/3G modul

Co na tablety od ZTE říkáte? Zaujal vás některý? Myslíte si, že jsou konkurenceschopné?

Diskuze ke článku
Michal
Heuréka! Konečně někoho napadlo, že hnát se za co nejmenší tloušťkou zařízení je úplně zbytečné. Podstatné je jak se tablet drží v rukou! ZTE Light Tab 3 vypadá nesmírně dobře, přesně takové řešení, jaké má na zádech s dvěma vyvýšeninami jsem si představoval. Kdyby se u nás prodával za cenu řekněme jako Acer Iconia Tab A100, tedy 6000-6500,-Kč s DPH, tak by z toho mohl být prodejní trhák!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze