Symbian Anna pro Nokie N8, E7, C7 a C6-01 je tady

85

Během několika hodin a dní by uživatelé Nokií se Symbianem měli mít možnost stáhnout první důležitý update Symbian Anna, přicházející s novým prohlížečem, inovovaným a rychlejším prostředím a mnoha dalšími vylepšeními.

Server mynokiablog informoval, že Nokia začala na servery nahrávat nové firmwary pro Nokie N8, C7, C6-01 a E7. Update obsahuje nový Symbian Anna a i když je zatím viditelný pouze skrze flashovací program Navifirm, brzy by měl být nový update dostupný i klasicky skrze telefon. Ten by vás na možnot jeho stažení měl upozornit automaticky, případně tak můžete učinit přes aplikace-nástroje-aktualizace software či připojit telefon k počítači a Ovi Suite a dostupnost zjistit takto. Update lze stáhnout přes telefon, který jej následně automaticky nainstaluje. Pro update tak není nutný počítač.

Pokud jste si však svou Nokii koupili během srpna, již velmi pravděpodobně software Symbian Anna obsahuje, protože nové kusy byly od srpna s touto verzí již distribuovány. Verzi softwaru si můžete zkontrolovat po zadání kódu *#0000#. Pokud jste dlouhé čekání na tento update již nevydrželi a update Symbian Anna nebo dokonce Belle jste si nainstalovali neoficiálně, s velkou pravděpodobností vám telefon tento update nenabídne.

TIP: přečtěte si, co přinese Symbian Anna

Nokie N8, E7, C7 a C6-01 dostanou update na Symbian Anna již každým dnem

Anna přináší kromě nového internetového prohlížeče i optimalizované prostředí e-mailového klienta, graficky líbivější uživatelské prostředí nebo QWERTY klávesnici v portrét režimu. Samozřejmě změn je mnohem více. Jak jsme vás již informovali, Nokia N8 navíc dostane i vylepšení v oblasti fotoaparátu. Videonahrávky v HD rozlišení budou mít nově snímkovací frekvenci 30 snímků za vteřinu a co je důležitější, tak i kontinuální zaostřování během jejich nahrávání. My jsme Symbian Anna vyzkoušeli na modelech E6 a X7. Přečtěte si naše zkušenosti.

Symbian Anna: nové ikonky, klávesnice, webový prohlížeč, e-mailový klient nebo kalendář. Změn je však ještě více.

Přečtěte si také recenzi Nokie N8

I když Symbian Anna přináší mnohá vylepšení, většina uživatelů netrpělivě očekává update Symbian Belle, který by měl přijít na podzim. Ten kompletně inovuje uživatelské prostředí a přinese mnoho další změn. Více jsme se Symbianem Belle zabývali v tomto článku.

Symbian Belle přinese zcela přepracované ovládání

Aktualizovali jste svůj telefon na Symbian Anna? Podařilo se někomu update již stáhnout? Jaké jsou vaše zkušenosti a postřehy? Podělte se o ně s ostatními v diskuzi.

Zdroje: mynokiablog.com

Diskuze ke článku
Yoghurtt
Tak už je to tu ,po zadání *#0000# už nabízí Nokia aktualní firmware Anna !!
Maros
Uz to tam taky tlacim :) Jsem moc zvedavy
Marty666
Tak už to stahuju..a jsem na to zvědavej :-)
LuubiiQ
Dobrý den chtěl bych se zeptat, dneska jsem si konečně stáhl do mé C7 Symbian Annu, a mám zaplý NFC. Ale bohužel nemohu to dotykem vůbec odeslat. Nevíte jak na to?

V nápovědě je napsáno:
,,Když se dotkenete jiného přístroje Nokia podporujícího systém NFC, můžete sdílet obrázky, videa, kontakty a vizitky.

Zvolte možnost > Menu > Aplikace a Sdílení.

1. Zvolte možnost Fotografie a vyberte obrázek.

Systém přidá obrázek do fronty.

2. Dotkněte se druhého přístroje oblastí NFC.,,


Nevíte co s tím? V složce Aplikace žádné sdílení nemám!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze