Nokia C6-01: recenze nejmenšího Symbianu
recenze

Nokia C6-01: recenze nejmenšího Symbianu

17

Na důkladný test dorazila i třetí zástupkyně s novým Symbianem^3. Nokia C6-01 zaujme malými rozměry, zdařilým designem a výbavou se takřka shoduje s vlajkovou lodí N8. Nechybí rychlá data, Wi-Fi či USB host. Útočí naopak mnohem nižší cenou a špičkovým Clear Black displejem. Jak se nová malá Nokia povedla?

Nokia C6-01 - oficiální fotografie

Jako v třetí v pořadí (po modelech N8 a C7) k nám do redakce dorazila Nokia C6-01 se Symbianem^3. Nutno podotknout, že roli neměla vůbec jednoduchou. Za vybavený model byla považována N8 a styl si zabrala C7. Zbraní Nokie C6-01 jsou, kromě velmi dobré výbavy, malé rozměry a ve velké míře i velmi povedený design. Roli může hrát i mnohem nižší cena.

Nokia C6-01 – videopohled

Technické parametry Nokia C6-01

Kompletní specifikace
Konstrukce103,8 × 52,5 × 13,8 mm, 131 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 3,2" (640 × 360 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, video: 1 280 × 720 px, 25 FPS
ChipsetARM1136, CPU: 1×680 MHz
PaměťRAM: 256 MB, vnitřní paměť: 320 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémSymbian^3
Akumulátor1 050 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostleden 2011, 7 800 Kč

Design a konstrukce: nejmenší Symbian

Dostávám se k hlavnímu taháku, kterým jsou rozměry. Nokia C6-01 měří 103,8 x 52,5 x 13,9 milimetrů. Pozornost věnujte zejména výšce, neboť ta je ze všech dotykových Symbianů nejmenší. Překonává o dvě desetiny milimetru starší model 5530. Jde tedy opravdu o malý telefon, který takřka schováte do dlaně. Hmotnost se zastavila na hodnotě 131 gramů.

Jednoznačně kladně musím hodnotit design. Zejména přední tmavou stranu, která je efektně ozvláštněna silnou chromovou linkou. Stejně zvýrazněny jsou i všechny klávesy, vyjma těch se sluchátky. Díky zaoblenému zadnímu krytu telefon perfektně padne do ruky. Málokterý mobil z poslední doby se mi držel tak pohodlně. Oproti přední straně je ta zadní poměrně nudná. Stříbrný a kovově chladný kryt a poměrně nevzhledně působící spojení čočky fotoaparátu a hlasitého reproduktoru. Ukázkové je však dílenské zpracování. Kov dělá své, vše sedí na svém místě a vrzání se rozhodně nedočkáte.

Čelní stranu tedy již víceméně máme popsanou. Větší část si ukousl displej, nad kterým je kromě loga a reproduktoru i shluk všemožných senzorů. Pod displejem si nelze nevšimnout výrazní středové klávesy. Její stisk bohužel není zcela ideální. Tváří se totiž jak dvoupolohová a pro její funkci je nutné jí opravdu zmáčknout. Toto tlačítko také slouží jako indikace zmeškaných událsotí. Středové klávese sekunduje dvojice sluchátek, která jsou zarovnaná s okolním povrchem a pokud nejsou tlačítka podsvětlena, ani je neuvidíte. Červené sluchátko zároveň slouží i k vypínaní či přepínání profilů.

O klávesách na pravém boku jsem se již také zmiňoval. Doplním tak, že úplně nahoře jde o kolébkovou klávesu regulující hlasitost. Pod ní je známý posuvník sloužící k uzamknutí či odemknutí klávesnice. Na rozdíl od modelu N8 klade opravdu velký odpor a vzhledem k jeho silném vroubkování si je nutné zvykat. Zpočátku je zamykání nepříjemné, ale po dvou, třech týdnech jsem však již neměl sebemenší problém. Dodám ještě, že delším podržením posuvníku v dolní poloze se aktivuje svítilna. Stejným způsobem jí opět vypnete. Výčet tlačítek završuje spoušť fotoaparátu.

Velkou pochvalu Nokia zaslouží za umístění všech konektorů (zejména hudebního) na spodní stranu. Najdete zde microUSB, 3,5 mm jack i 2 mm nabíjecí konektor, který při nabíjení svítí. Nabíjení je možné jak nabíjecím konektorem, tak i přes datový microUSB konektor. Stejně jako model C7, i C6-01 postrádá HDMI konektor.

Baterie a výdrž: den a kousek

U prozatím nejlevnějšího modelu s novým Symbianem se šetřilo. Bohužel i co se týče akumulátoru, který na rozdíl od dražších modelů dostal nižší kapacitu. Novinka se musí spokojit s pouze 1050 mAh. Lehkou kompenzací je menší displej, nicméně slabší výdrž v praxi je poznat. Při středně náročném používání jsme se například s Nokií N8 dostali bez problémů na dva dny. U C6-01 se výdrž zhruba o čtvrtinu zkrátila a během druhého dne je nutné počítat s nabíjením.

Pro sledování výdrže pak mohu doporučit stáhnutí aplikace Nokia Battery Monitor. Je zdarma a nabízí přehled, jak dlouho mobil vydrží při konkrétní činnosti. V neposlední řadě lze umístit i widget na plochu a vy tak budete mít přehled, jak dlouho bude váš mobil ještě naživu. Šikovnou funkcí je také úspora energie. Kliknutím na ikonku baterie máte možnost zapnout úsporný režim. V ten moment telefon začne používat pouze 2G sítě, ztlumí jas, vypne vibrace či animace a podobně. Ve fázi téměř vybité baterie to může výdrž prodloužit klidně i o dvě hodiny.

Zvuk: tradičně velmi dobrý

Audio výstup z vestavěného reproduktoru hodnotím víceméně kladně. Hudba z něj se linoucí je dostatečně hlasitá a nepostrádá ani basovou složku, což dozajista ocení mladší generace. Výrobce nezapomněl ani na implementaci sluchátkového 3,5 mm jacku, není tak problém připojit libovolná sluchátka podle vlastního gusta. Připojení sluchátek doprovází mírné zacvaknutí. Hudební výstup patří mezi špičku mezi mobilními telefony.

Displej: nejčernější černá

Celkem podstatné změny se udály u AMOLED displeje. Vzhledem k menším rozměrům se musel uskromnit i displej. Nově tedy nemá 3,5 palce ale „jen“ 3,2 palce. Zachováno ovšem zůstalo rozlišení 640 x 360 pixelů, čímž se displej stává opravdu velmi jemným. Taktéž paleta barev se nezměnila a stále je k dispozici více jak 16 miliónů odstínů. Zásadní novinkou je však technologie ClearBlack. Díky ní je zejména černá opravdu černá a celkově jsou všechny barvy sytější. Lze říci, že displej s technologií ClearBlack snese s rovnání s displeji Super AMOLED. Perfektní je též čitelnost na slunci i pozorovací úhly.

Prostředí a ovládání: Symbian^3 do třetice

Stejně jako modely N8 a C7, je i C6-01 vybavena novým Symbianem^3. Ten oproti starším Nokiím přináší řadu změn. Podrobnému rozboru jsme se věnovali v recenzi Nokie N8 a proto tentokrát jen vypíchnu to nejdůležitější. V prvé řadě Nokia zrychlila procesor a navýšila paměť RAM. Taktéž odstranila nesmyslné dvojkliky (to se však letos naučil i starý Symbian^1). Potěšující novinkou je přidání dvou pohotovostních obrazovek. Celkově tak můžete mít tři plochy s různými widgety. Je tudíž jen škoda, že widgetů je stále poměrně málo – v porovnání s Androidem. Navíc mají všechny pevně danou velikost.

TIP! Přečtěte si více o novém Symbianu v recenzi Nokie N8

S výkonnějším hardwarem samozřejmě narostla i rychlost celého telefonu. Během testu jsem měl možnost telefon zhruba týden používat se starším firmwarem a poté i s novou aktualizací PR1.1. Bez přehánění musím říci, že rozdíl je ihned patrný. Po nainstalování aktualizace se telefon velmi výrazně zrychlil. Na nic se nečeká, animace jsou plynulé a oku lahodící. Za tento krok Nokii chválím, neboť dostála svým slibům. Mimo jiné dokazuje, že rychlý telefon nemusí být nutně vybaven gigaherzovým procesorem.

Pokud jste do této doby zvyklí na starý Symbian (dotykový i nedotykový), zorientujete se v nové verzi během chvilky. Nokia nijak výrazně neměnila umístění jednotlivých položek. Díky přítomnosti akcelerometru je možné si veškeré nabídky, a to včetně pohotovostní obrazovky,z obrazit na šířku. Inovace se dočkal multitasking, který ovšem stále vyvoláte delším podržením středové klávesy. Nově uvidíte velké náhledy aplikací, mezi kterými snadno listujete a velkým křížkem je zavřete. Díky větší paměti RAM se však opravdu nestává, že by Nokii došel dech. Snad pouze v případě spuštění opravdu náročné hry či aplikace.

Telefonní seznam

Příliš změn se u telefonního seznamu neodehrálo. Celkově je však práce s ním díky novému systému příjemnější, snadnější. Struktura seznamu je stále stejná. Při vytváření kontaktu můžete přidávat nespočet dalších detailů. Pokud byste si ke každému člověku vyplnili naprosto vše, znáte s trochou nadsázky i jeho velikost bot. Novinkou pak je propojení se sociálními sítěmi. To se vztahuje výhradně na Facebook a Twitter. Ve většině případů funguje spojení korektně. Jen je přístup přímo do daného profilu zbytečně dlouhý. Nutné je nejprve vybrat sociální síť a poté ještě požadovanou akci. Taktéž se nesynchronizují profilové fotky z facebooku do vašeho telefonního seznamu. Ke každému kontaktu lze dále přiřadit obrázek a vlastní melodii. Samotné telefonování probíhá bez problémů. Zvuk je kvalitní a zde myslím nebude nikdo nic vytýkat. Jediné, co v této kategorii lehce zamrzí, je absence časovaných profilů. To by však již brzy měla přinést aktualizace PR 2.0.

Zprávy

Takřka totéž, co u telefonního seznamu, bych mohl napsat i u zpráv. Žádné výrazné změny a přesto větší radost při využívání. Velkou měrou k tomu přispívá lepší displej a větší klávesnice. Při práci s telefonem na výšku jsou jednotlivá tlačítka opravdu obrovská a psaní je velmi pohodlné. Nápomocen je i slovník T9. Trochu matoucí je pozice korekčního, nebo chcete-li mazacího tlačítka, které se nachází až v dolní části displeje, navíc hned vedle tlačítka Shift. Nejčastějším překlepem tak zřejmě bude tato záměna. Kromě toho však k překlepům vůbec nedochází.

Při překlopení telefonu na šířku se během vteřiny klávesnice změní na QWERTZ. Jednotlivá tlačítka jsou samozřejmě o něco menší než u alfanumerické verze, nicméně i tak se na nich píše dobře a bez překlepů. I v tomto režimu psaní je možné zapnout prediktivní vkládání textu, které se snaží napovídat slova, o kterých soudí, že hodláte psát. Přítomna je i česká diakritika. Do textu snadno vložíte také nějakého smajlíka. V telefonu jich Nokia přichystala rovnou 34. Editor jinak vypadá takřka stejně jako u starších Symbianových Nokií. Novinkou je i podpora Swype klávesnice, která je zdarma ke stažen na Ovi Obchodě. Po její instalaci je psaní v landscape modu opravdu hračkou.

Žádných výrazných změn se nedočkal ani e-mailový klient. Však ale ani nebylo potřeba. Několik vylepšení se ale přeci jen najde. Bez problémů si během chvilky nakonfigurujete několik účtů. Pokud využíváte rozšířené domény například od Seznamu či Googlu, bude stačit zadání vaší adresy a hesla. O vše ostatní se již postará telefon sám. Současně můžete spravovat libovolné množství účtů. U každého lze nastavit interval aktualizace. Mnozí jistě ocení možnost umístění widgetu na pohotovostní obrazovku. Získáte tak výborný přehled o nově doručené poště. E-mailový klient je nyní mnohem svižnější, než například u N97 a celé prostředí je mnohem lépe odladěno. Zobrazování HTML emailů je nyní okamžité a bezchybné. I tak je ale klient oproti konkurenci s Androidem trochu pomalejší a méně elegantní.

Pod jednou střechou jsou pak schovány sociální sítě Facebook a Twitter. Jednoduchými kroky se přihlásíte na své účty a opět můžete využít praktických widgetů, ve kterých vidíte aktuální stavy vašich přátel a další události. Samotná aplikace Facebooku je graficky pěkně zpracovaná a snadno ovladatelná. Bohužel není počeštěna a je třeba si vystačit s angličtinou. Na našem kousku se však aplikace Sociální sítě chovala prapodivně. V prvé řadě zmizela možnost umístit widget na plochu. Dále nebylo možné celou aplikaci aktualizovat a špatně se zobrazovaly obrázky. Nepomohlo ani přehrání celého firmwaru. Šlo však velmi pravděpodobně o vadu jednoho kusu.

Organizace času

Zde si Nokia zřejmě řekla, že není co zlepšovat. Všechny funkce jsou naprosto totožné. Snad jen kalendář prošel menší modernizací, avšak zda správným směrem, zůstává otázkou. Jednotlivé dny jsou nyní větší a lépe se do nich trefíte prstem. Jenže už nezbylo místo na výpis událostí. Jako závažný nedostatek bych to ale nepovažoval. Potěší možnost používat více barevně odlišených kalendářů. Po stažení aplikace GoogaSync lze kalendář synchronizovat automaticky s Googlem, a to včetně více kalendářů. Dále jsou k dispozici kalkulačka, poznámky či převodník.

Z nabídky předinstalovaných aplikací vyberu program pro práci s archivy ZIP či aplikaci Adobe Reader. Přítomen je oblíbený QuickOffice. Bohužel bez licence pro editaci. To u telefonu dost zamrzí. Dokumenty tak můžete pouze číst a nikoli editovat, respektive vytvářet. Pokud by vám přeci jen něco chybělo, není nic jednoduššího, než se podívat do Ovi Obchodu, kde se již nachází poměrně slušná sbírka všelijakých prográmků. K mé nespokojenosti však aplikace zároveň ubývají. Celkově je Ovi obchod oproti například Android Marketu trochu těžkopádný. Občas se stane, že nezareaguje a nebo jednoduše samovolně spadne.

Ve standardní nabídce naleznete i oblíbené Ovi Mapy a s nimi spojenou navigaci doživotně zdarma pro celý svět. Nalezení vaší přesné polohy je otázkou jen několika vteřin a i při rychlé jízdě po dálnici Nokia stíhá aktuální polohu vykreslovat. Náhled je možný ve 2D či 3D zobrazení a zvolit lze také satelitní snímek dané lokace. Potěší také zobrazení 3D budov, bodů zájmů, průvodců městy či kulturou v daném místě. Mapy celého světa lze do telefonu dopředu nahrát z počítače a pro navigování tak není potřeba internet.

Jak už všichni určitě víte, celé navigování je v Nokiích pro celý svět už nějaký ten pátek naprosto zadarmo. Je tak trošku škoda, že Nokia nepřidala do základního balení alespoň držák na přední sklo automobilu.

Fotoaparát: autofocus nebude

Bohužel i v modelu C6-01 Nokia razí teorii, že uživatelé nechtějí automatické ostření. Stejně jako v C7 se tu tak vyskytuje 8 megapixelový snímač s LED diodou, který však atofocus postrádá a disponuje pouze technologií EDoF, uměle zvyšující hloubku ostrosti a vytváření ostrých snímků bližších předmětů. Výsledné snímky můžete ovlivnit bohatým nastavením, na které jsme ostatně zvyklí u Nokie. S kvalitou snímků budete vcelku spokojeni. Zejména venkovní fotografie vypadají opravdu dobře. Věrné podání barev i slušná ostrost. Občas je však nutné počítat s přepaly. Kvůli chybějícímu automatickému ostření zapomeňte na makro fotografii.

Ukázky fotografií



Venku jsou snímky velmi slušné. Tma či makro však C6-01 nesvědčí.

Mnohem větší radost udělá záznam videa. Je možný až v HD rozlišení při 25 snímcích za vteřinu. Výsledek opravdu stojí za to a nemusíte se bát jej prezentovat ani na velkém monitoru či televizi.

Videoukázka - 1280 x 720 px, 25 FPS (79,90 MB, mp4)

Multimediální funkce: nudit se nebudete

Základem multimediální nabídky je přehrávač, který z velké části vychází z dřívějších modelů. Příjemnou změnou je 3D listování alby vašich interpretů, které vám telefon nabídne v horizontální poloze. Procházení je nejen efektní, ale hlavně plynulé a reaguje přesně na vaše tahy prstem. Třídění skladeb je samozřejmé. Nechybí ani zobrazení obrázku alba. Ten však musí být přiřazen přímo ke skladbě. Pokud jej máte pouze ve složce s písničkami, v telefonu se nezobrazí. Hloubka nastavení není bohužel nijak pestrá. Zamrzí zejména absence vlastního ekvalizéru. Spolehnout se tak musíte jen na několik přednastavených režimů. Nejčastěji budete zřejmě využívat zvýraznění basů. Díky tomu Nokia dokáže celkem slušně zahrát i hloubky. V dalším nastavení můžete zkusit režim hluku či rozšířeného sterea.


Inovovaný hudební přehrávač

V Nokii N8 nechybí ani FM rádio s podporou RDS. Při prvním spuštění naladí všechny dostupné stanice a uloží je. Pro poslech je nutné mít připojená sluchátka. Škoda že Nokia neintegrovala anténu přímo do těla přístroje, jako u jiných svých mobilů.

Spousty zábavy si můžete užít s úpravou fotografií či střihem videí. Upravovat můžete jak vlastní záznamy, tak jakákoliv videa, která máte uložená v paměti. Ta skýtá prostor zhruba 350 MB a v základním balení naleznete paměťovou kartu o kapacitě 2 GB. Pokud však chcete Nokii C6-01 používat opravdu naplno, doporučuji pořídit minimálně 8 GB kartu. HD videa si řeknou o hodně místa. Příjemnou zprávou je i podpora DivX a Xvid souborů. Navíc není zapotřebí vaše videa nijak konvertovat. Máte tak možnost připojit váš flash disk a z něj si rovnou pustit oblíbený seriál. Nokia si poradí i se seriály v HD rozlišení. Velmi návyková funkce. Nově si už nový Symbian poradí i s titulky.

Dlouhé chvíle si lze ukrátit i sledováním webových televizí. Standardně v telefonu není žádná předinstalována, ale není problém si je stáhnout z Ovi Obchodu. Bohužel zatím nejsou k dispozici žádné české. Ani po půl roce se mnoho nezměnilo a českých kanálů jsme se (snad prozatím) nedočkali.

V základu Nokia C6-01 nabídne trojice jednoduchých her. Opravdu spousty si jich však můžete doinstalovat. Nokia C6-01 si rozumí jak s Javou MIDP 1.0/2.0, tak s většinou her pro starší Symbian. Velkým lákadlem měla být i rychlost běhu aplikací. Podíl na tom měl mít i vlastní grafický čip Broadcom BCM2727. Měřili jsme v současnosti mezi hráči asi nejvyužívanějším programem FPC Bench. Výsledky jsou opravdu nadprůměrné a v rychlosti javových aplikacích nebudete mít nikdy problém. Velmi slušná je i rychlost při hraní Symbian her.

Internetové a datové funkce: už chceme nový prohlížeč

S internetem je Nokia C6-01 úzce svázána a je pro tyto účely velmi dobře připravena. Vestavěný prohlížeč si bez problémů poradí s flashem lite a přehraje tak i reklamy a youtube videa vložená na stránkách. Prohlížení samotné stránky je vcelku pohodlné, za konkurencí ovšem zaostává. Čtení je možné i bez jakéhokoli zvětšení. Pokud byste přeci jen chtěli něco „přitáhnout“, opět využijete intuitivní roztažení obrazovky pomocí dvou prstů. Přeci jen bych ale doporučoval instalaci Opery Mobile nebo Opery Mini. Sice přijdete o podporu flashe, ale získáte mnohem rychlejší a pohodlněji ovladatelný internetový prohlížeč. Již brzy bychom se však měli dočkat zcela nového prohlížeče. Připojovat se můžete přes mobilní sítě. Přítomno je GPRS i EDGE, stejně tak HSDPA a HSUPA. U obou nejrychlejších technologií bych však uvítal vyšší třídu přenosu, než současných 7,2 Mbit/s směrem k uživateli a 2 Mbit/s směrem od uživatele.

Připojit se můžete také bezdrátově pomocí Wi-Fi se standardy b/g/n. K dispozici je i Bluetooth v nové verzi 3.0, včetně profilu A2DP pro bezdrátový poslech hudby. Propojení s počítačem je možné samozřejmě i USB kabelem, který je v balení. Ačkoli Nokii C6-01 chybí microHDMI konektor, stále je možné jí propojit s televizí a to pomocí 3,5 mm jack konektoru. Příslušný kabel je však nutné si dokoupit.

TIP! Přečtěte si více o funkcí USB Host v recenzi Nokie N8

Stejně jako model N8, nabízí i Nokia C6-01 funkcí USB Host (USB OTG). Jinými slovy lze k Nokii C6-01 připojit další zařízení přes USB. Pro tyto účely je ale nutné zakoupit redukci z microUSB konektoru na USB, jaké známe ze svých počítačů. Pak už stačí jen připojit třeba váš flash disk o libovolné kapacitě. Nokia jej bez problémů načte a ihned umožní procházení uložených dat. Jistě nemusím připomínat, s jak velkou pamětí v daný moment můžete maximálně počítat. Zajímavostí je možnost připojit například i myš nebo klávesnici.

Závěrečné hodnocení: velmi dobře vybavený prcek

Ačkoli se množí spekulace, že Nokia C6-01 je modelem tak trochu navíc, osobně se přikláním spíše k opaku. Pravdou je, že se téměř neliší od svých dražších kolegů, nicméně má i své vlastní trumfy. Hledá-li někdo malý a stylový telefon, přičemž ovšem požaduje i určitou funkční vybavenost, může být právě C6-01 tou pravou. Potěší zejména svou malou výškou, díky které ji snadno schováte i do kapsy.

Ve výbavě nemám téměř co vytknout. Zamrzí snad opravdu jen absence automatického ostření. Jinak nechybí nic podstatného. Naprosto perfektní je pak displej, který snese srovnání s těmi nejlepšími. Nokia C6-01 se prodává za necelých osm tisíc korun. Je tedy o téměř dva tisíce levnější, než kolegyně C7, přičemž výbavou je takřka shodná. Současnou konkurencí pro ní může být LG Optimus Chic či HTC Gratia. Pokud hledáte pěkný, vybavený telefon za rozumnou cenu a z nějakého důvodu vám například nevyhovuje Android, sáhněte po této Nokii. Nezklame vás.

Nokia C6-01 můžete předobjednat na značkovém e-shopu Nokia

nokia-c6-01
Klady
  • příznivá cena
  • malé rozměry a kvalitní zpracování
  • USB Host
  • Bluetooth 3.0
  • rychlá data a Wi-Fi
  • s aktualizacemi svižné prostředí Symbianu^3
  • AMOLED displej s technologií ClearBlack
Zápory
  • slabší baterie
  • fotoaparát postrádá autofocus
  • větší tloušťka
  • občas pomalejší e-mailový klient
  • horší webový prohlížeč
  • skromná nabídka widgetů
Diskuze ke článku
Michal
Je ta výdrž skutečně tak mizerná? Někde jsem četl, že kvůli menšímu displeji se výdrž příliš neliší od C7, nicméně pokud je limit necelé dva dny... Nezkoušeli jste výdrž bez drancování baterie, pouze volání 10min a 10 sms denně, zda vydrží alespoň 3 dny? 2 dny je to velmi málo...
Michal Pavlíček
Dobrý den,

výdrž je o něco nižší než u modelů C7 a N8. Pokud bychom pouze chvíli volali a poslali pár smsek, widgety byly v offline režimu, výdrž se protáhne tak na dva až dva půl dne v případě C6-01. Není to oslňující hodnota, ale vězte, že mezi smartphony více nenajdete.
mulo
Dobry den mam C6-01 a nemozem najst videoeditor obsahuje ho tento mobil ?
Honza Rudolf
No za tuhle cenu bych si radši koupil Samsung Wawe..
BTW. recenzi sem víceméně prolítl, ale jestli se nepletu, tenhle telefon nemá AutoFocus, ne?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze