Nový Symbian Anna pro Nokii N8: kontinuální zaostřování videa

4

Dlouho očekávaná aktualizace Anna pro zařízení s novou generací Symbianu^3 je za dveřmi. Během příštích několika týdnů dojde k jejímu uvolnění. S jejím blížícím se uvolněním se objevují novinky. Nokia N8 obdrží Annu, která přináší kontinuální zaostřování u videa a 30 FPS HD video.

Screenshoty novinek, nacházejících se v Anně

TIP: Přečtěte si Vyzkoušeli jsme nový Symbian Anna: video a první dojmy

TIP: Čtěte Víme jak fotí chystaná Nokia E6 (fotogalerie)

Symbian Anna – videopohled

V uplynulých dnech jsem vám přinesli detailní rozbor nové Anny, podívali jsme se na její funkce, novinky i vylepšení. Anna by měla být uvolněna pro Nokie C6-01, C7, N8 a E7. Kromě standardních novinek a změn, které budou distribuovány pro všechna zařízení, se ale dočkáme i specifických změn, které budou určeny pro konkrétní modely. Konkrétních změn se například dočká elitní fotomobil Nokia N8, která v Anně obdrží kontinuální zaostřování během nahrávání videa. Další změnou bude zvýšení snímkovací frekvence u pořizovaného videa. V HD rozlišení měla standardní frekvenci 25 snímků za vteřinu, aktualizace ji navýší na 30 snímků za vteřinu. Pravděpodobné změny by se mohly týkat i zlepšení kvality fotografií.

Nokia N8 - oficiální fotografie

TIP: přečtěte si podrobnou recenzi Nokie N8

Zdroje: phonearena.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Viliam Valent
Som zvedavý na ten kvalitatívny rozdiel vo fotografiách a videu, chcelo by to porovnávací článok.
Maros
Par tydnu :) To zni jako do dvou tydnu. No uz se nemuzu dockat.
mulo
kludne to moze byt aj 20 tyzdnov u nokie nic neobvykle
Viliam Valent
Je to smutné, ale Nokia zaspala dobu a nevie sa stále rozhýbať. HTC HD2 prišlo s 1GHz procesorom na jeseň 2009, maximum Nokie je teraz 680MHz, zatiaľ čo konkurencia má dávno 2 jadrové cpu. Áno, hrubý výkon nie je všetko, ale rozdiel je už obrovský. Takisto Symbian stále viac stráca. Typickou ukážkou je katastrofálny internetový prehliadač. Aj keď systém je plne funkčný a ponúka skoro všetko na čo si človek spomenie, je to ako WM6.5, chcelo by to niečo nové, sviežejšie. Od Nokie sa ale niečoho takého asi skoro nedočkáme, bohužiaľ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze