Stylové chytré hodinky Huawei Watch GT 4 z hlediska dílenského zpracování

Stylové chytré hodinky Huawei Watch GT 4 z hlediska dílenského zpracování
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Na trhu je celkem 7 různých provedení nové řady Huawei Watch GT 4
  • Čím nás zaujala 46mm pánská verze se zeleným páskem?

Nejnovější chytré hodinky Huawei s označením Watch GT 4 dorazily na český trh tradičně ve dvou velikostech: menším dámském s 41 mm a větším pánském s 46 mm. Celkem je tak v nabídce 7 různých variant lišících se nejen barvou samotného pouzdra hodinek, ale také dodávaným řemínkem, přičemž v nabídce najdeme i celokovové provedení či milánský tah nebo klasické kožené a silikonové pásky.

Design a dílenské zpracování hodinek jsou přitom disciplíny, v nichž je Huawei tradičně pevný v kramflecích a mnohdy i učí konkurenci, z čeho všeho lze chytré hodinky vyrobit, například jako v případě celokeramických Huawei Watch GT 3 Pro z loňského roku. V čem konkrétně nás zaujala námi převážně testovaná 46mm verze Huawei Watch GT 4 v zeleném provedení?

Osmiúhelníkové pouzdro z nerezové oceli

Zelené Huawei Watch GT 4 zaujmou již na první pohled velmi hezky zpracovaným pouzdrem, jež je osmiúhelníkového tvaru a nachází se na něm tradičně dvojice tlačítek včetně otočné korunky, která zároveň slouží jako tlačítko. Rozměry 46 × 46 mm a zejména tloušťka 10,9 mm jsou pak velmi praktické z pohledu každodenního nošení. Hodinky není problém schovat pod manžetu většiny košilí a během sportovních aktivit oceníte rovněž hmotnost přibližně 70 gramů (bez nasazeného zeleného řemínku pak hodinky váží zhruba o 20 gramů méně), takže rozhodně nepůsobí jako závaží na zápěstí.

41mm a 46mm provedení nových Huawei Watch GT 4

Pouzdro z nerezové oceli slibuje vysokou odolnost a zejména s přednastaveným zelenobílým analogovým ciferníkem (jenž vypadá skvěle i v provedení Always-On) pak hodinky snadno budí dojem běžných „hloupých“ (avšak stylových) hodinek. Displej je tentokrát plochý, nikoli mírně vypouklý, jako tomu bylo u některých předešlých hodinek tohoto výrobce. A přestože se u řady GT nejedná o safír, tak se během několikatýdenního používání osvědčil a nezaznamenali jsme na něm žádné poškození. Spodní strana, která je osazena senzory, je pak mírně vystouplá a tvoří ji antialergenní slitina.

Huawei Watch GT 4 – videorecenze

V rámci designových úprav lze pochopitelně vyměnit i dodávaný zelený řemínek s obšíváním, jenž tvoří dva druhy materiálů (silikon a pak rovněž syntetický materiál, který se používá například u bezpečnostních pásů ve vozidlech) za jakýkoliv jiný o šířce uchycení 22 milimetrů. Takto si lze v propojení s jedním z široké nabídky ciferníků vytvořit jiný vzhled hodinek doplněných například o kožený řemínek. V neposlední řadě je potřeba vyzdvihnout i tradičně vysokou odolnost do 5 ATM či standard IP68, který je u hodinek Huawei zvyklostí.

Huawei Watch GT 4 46 mm

Konstrukce46 × 46 × 10,9 mm, 48 g, odolnost: IP68
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano (22 mm)
DisplejAMOLED, 1,43" (466 × 466 px)
SystémHarmonyOS, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.2, ne, NFC
Akumulátor524 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze