Stratus: plnohodnotné hraní pro iOS 7 od SteelSeries

2

Některé hry by bylo lepší hrát se skutečným a plnohodnotným ovladačem. Díky tomu, že Apple do iOS 7 implementoval univerzální podporu gamepadů, tak výrobci mohli konečně přijít s pořádným herním vybavením. Jedním z nejnadějnějších je i Stratus od zavedené společnosti SteelSeries.

Stratus

Vybrané hry si prostě bez ovladače neužijete. Třeba nedávno recenzované GTA San Andreas. To nabídlo plnohodnotnou konzolovou hru, která se ale velmi špatně špatně ovládala jen skrz virtuální tlačítka. Problém byl také v tom, že dosud neměl iOS podporu ovladačů přímo v sobě, takže na to museli vývojáři jinak. Teď se situace mění a iOS 7 má plnou podporu bezdrátových externích gamepadů. Zvládá tak nyní dva joysticky, šipky, čtyři ovládací tlačítka (většinou označována A, B, X, Y po vzoru ovladače z Xboxu) a ještě čtveřici zadních tlačítek (většinou označované L1, L2, R1 a R2).

Hned po oznámení podpory těchto funkcí přímo v systému bylo jasné, že vývojáři nebudou dlouho otálet a přijdou s různými bezdrátovými ovladači. Již minulý rok jsme tak mohli spatřit dva ovladače speciálně pro iPhone - první PowerShell od Logitechu a druhý Ace Power od Moga. Oba se dočkaly rozpačitého přijetí, hlavně kvůli slabším zpracování. Proto nás velmi zajímá právě představený ovladač od společnosti SteelSeries, která se zabývá vývojem periferií pro počítačové hraní.

Jako první ovladač pro iOS 7 neobsahuje držák pro iPhone. Vypadá jako zmenšená verze běžného herního ovladače. Nabízí vše, co jsem zmiňoval výše - dva analogové joysticky, šipky, funkční tlačítka i čtveřici zadních tlačítek. Kromě toho podporuje také připojení více ovladačů k jednomu zařízení. To znamená, že můžete na jednom iPadu hrát hru až ve čtyřech lidech. To je také součástí API v iOS 7. Kvůli tomu je na ovladači vprostřed čtveřice diod, které vás upozorní na to, který hráč jste (1 až 4).

Ovladač se samozřejmě připojí prostřednictvím Bluetooth a baterie by měla zvládnout až deset hodin hraní, což by mělo bohatě stačit. To už se vám dřív vybije iPad/iPhone. Dodávat se bude ve dvou barevných variantách – v černé a bílé. Pro bezpečnější přenášení bude Status dodáván s průhledným krytem, který se dá po sejmutí připevnit na spodní stranu ovladače a měl by držení ještě zpříjemnit.

Za Stratus zaplatíte stejně jako za ostatní oznámené ovladače, tedy 100 $. To není málo, u nás by se cena mohla vyšplhat až ke třem tisícům korun. Uvidíme, zda bude dostatečně kvalitní, což by mohlo ospravedlnit vysokou cenu. Zatím ale nevíme, kdy se začne prodávat.

Zdroje: steelseries.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Filip
Dosť mimo ta cena..
Breta
Cena je opravdu mimo, ale na druhou stranu kdyz sou ochotni lidi dat za iphone ty premrstene ceny, tak co by si nekoupili i tohle udelatko;). Navic design z prelomu 80satek (uchopova cast) a nema to ani vibr, ze? To myslim hovori za vse.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze