Mobilní hračky z CES: projektor pro děti i masáž v rytmu hudby

Legendární veletrh spotřební elektroniky CES, který proběhl tento týden v americkém Las Vegas, nepřinesl pouze záplavu nových mobilních telefonů a tabletů, ale výrobci se předháněli v představování nejpodivuhodnějšího příslušenství k mobilům. Nalézt mezi ním můžete nejen šílenosti, ale i řadu praktických vychytávek. Podívejte se na některé zajímavé kousky.

Statistiky pro sportovce i hypochondry

Americká společnost Withings, která má na svém kontě například osobní váhu se zabudovaným Wi-Fi, která každou změnu vaší váhy napráská na Twitteru, představila nový Smart Activity Tracker. Zařízení o velikosti USB flashdisku (43,3 x 22,1 x 8,3 mm) pomocí zabudovaných senzorů dokonale zmapuje vaší fyzickou aktivitu. Spočítá ušlé kroky, spálené kalorie, změří váš puls i kvalitu spánku a nasbírané údaje přes Bluetooth 4.0 přenese do aplikace Withings Health Mate App ve vašem zařízení s Androidem nebo iOS. K ovládání zařízení poslouží čelní OLED displej. Vestavěná baterie má podle výrobce vystačit na dva týdny provozu. Dostupnost ani cena nebyly zveřejněny.

Hraní na Androidu pro skutečné pařany

Rostoucí výkon mobilních telefonů s Androidem přitahuje stále více vydavatelů her i ortodoxních hráčů. Rozdíly mezi hrami pro mobilní telefony a počítačovými hrami se stírají. Ne, každému však vyhovuje ovládání hry přes dotykový displej a právě na tyto hráče cílí společnost PowerA. Její gamepad MOGA Pro jakoby z oka vypadl ovladačům herních konzolí a také tak funguje. Hlavním rozdílem však je výklopný posuvný držák, do kterého uchytíte svůj mobil s Androidem a s ovladačem ho spárujete přes Bluetooth. Výrobce přitom slibuje kompatibilitu s většinou mobilních telefonů a tabletů s Androidem 2.3 a vyšším. O napájení se postarají dvě mikrotužkové baterie, které vystačí na 18 hodin hraní, nebo ho můžete napájet přes USB kabel. Na americkém trhu se MOGA Pro objeví na jaře za dosud nezveřejněnou cenu.

Ideální projektor pro dětské pohádky

Na první pohled svými pestrými barvami trochu připomíná Rubikovou kostku ve skutečnosti je tato drobná pogumovaná kostička Innocube miniaturní DLP projektor, který na CESu představila společnost Texas Instruments. Cílovou skupinou tohoto projektoru jsou děti, kterým má promítáním jejich oblíbených pohádek na strop nebo stěnu pomoci rychleji usnout. I přes své určení je kostička našlapaná technologiemi. Nechybí zde Wi-Fi streaming pro bezdrátové vysílání, ale obsah je možné do projektoru přenášet i přes konektor MHL nebo HDMI z kompatibilních zařízení s Androidem. Projektor už je v současnosti k dispozici na čínském trhu. Na americký trh by se měl dostat někdy v průběhu prvního čtvrtletí. Jeho cena by se měla přitom dostat pod 299 dolarů. Jestli se s tímto projektorem setkáme i u nás, je ve hvězdách.

Pouzdro na iPhone, které vás upozorní na události

Hlavních účelem nejrůznějších pouzder je ochránit drahý mobilní telefon před poškozením. Zejména křehký iPhone, který se rovněž nijak pohodlně nedrží, je i pro svou vysokou prodejnost oblíbeným přístrojem pro výrobce pouzder. Endliss SmartCase pro iPhone 5 však přináší mnohem víc. Jeho záda jsou pokryta mřížkou tvořenou barevnými LED diodami. S iPhonem komunikuje přes Bluetooth 4.0 a rozsvěcením diod nejenže dokáže zobrazovat čas, ale vlastní ikonou upozorní i na nový hovor, sms, email, zprávu na Facebooku nebo Twitteru. Teď můžete namítnout, že se jedná o další blbinku, která nemá žádný přínos a jen zbytečně vycucá baterii mobilu. I na to výrobce myslel a vybavil pouzdro vlastní baterii o kapacitě 1500 mAh. Daní za to však je, že tím citelně utrpí štíhlá linie iPhone a výrazně se také zvýší hmotnost. Dostupnost ani cena SmartCase nebyla zatím zveřejněna.

Nechte se masírovat Gangnam style

Nic tak po dlouhém náročném dni neosvěží jako masáž. Co byste, ale řekli na takovou masáž v rytmu hudby? Tento nápad představil na veletrh Američan Uwe Diegel. Jeho iMusicBodyRhythm se trochu podobá záchranné vestě, která kryje ramena a horní část zad. Připojíte však přes Bluetooth svůj iPhone a přes speciální aplikaci si okamžitě můžete vychutnat vibrace do rytmu přehrávané hudby. Zdá se vám to málo a chtěli byste něco silnějšího? Buďte kreativní a staňte se bubeníkem. Aplikace nabízí i režim virtuálních bubnů a může vibrovat i tak, jak s iPhonem třesete. Zda a za kolik se tento gadget dostane na trh, je však v tuto chvíli ve hvězdách. Jeho autor v současnosti sbírá finanční prostředky na jeho další vývoj a výrobu přes server Kickstarter, kde tak můžete přispět i vy, pokud vás tento nápad zaujal.

Zdroje: theverge.com, chipchick.com, theverge.com, kickstarter.com, gizmodo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze