Společně se Snapdragonem 8 Gen 4 by mohla debutovat i LPDDR6 RAM

Společně se Snapdragonem 8 Gen 4 by mohla debutovat i LPDDR6 RAM
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Znamenalo by to představení již v říjnu letošního roku
  • Urychlení vývoje má souviset se šílenstvím okolo umělé inteligence

Server phonearena.com upozornil na zprávu ajunews.com, podle které bychom se již brzy mohli dočkat nové technologie operační paměti – konkrétně LPDDR6 RAM, která podle původních zpráv měla dorazit až během druhé poloviny roku 2025.


Pokud by se tedy fámy o společném debutu technologie LPDDR6 RAM a procesoru Snapdragon 8 Gen 4 potvrdily, víme, kdy by se tak mělo stát. Qualcomm totiž minulý měsíc na veletrhu MWC prozradil, že vlajkový procesor americké firmy se poprvé představí, jak je zvykem, na akci Snapdragon Summit, jež se bude konat v říjnu.

Zpět ale k LPDDR6 RAM, o které aktuálně nejsou k dispozici bližší technické informace. Nicméně za dřívějším debutem by minimálně podle leakstera Revegnuse, jak můžete vidět v příspěvku ze sociální sítě X výše, mělo stát aktuální šílenství spojené s umělou inteligencí (AI), do kterého ve velkém naskakují i výrobci mobilních telefonů. Dřívějšímu uvedení technologie LPDDR6 RAM by mohly nahrávat i další spekulace, podle nichž budou nové generace grafických jednotek NVIDIA a AMD jako řady GeForce 5000 a RDNA4 již disponovat technologií GDDR7.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze